|

Kursların yemek parası bütçeden

Kur''an Kursları için iki önemli düzenleme yapılıyor. Kurslardaki öğrenciler ile öğreticilere ''paso'' verilecek ve kursların yemek bedeli devlet bütçesinden karşılanacak.

Ayfer Mallı
00:00 - 4/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:20 - 3/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kursların yemek parası bütçeden
Kursların yemek parası bütçeden

Yaz Kur''an Kursları''ndaki yaş sınırlamasının kaldırılmasının ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ''ın talimatıyla Kur''an Kurslarıyla ilgili iki önemli adım atılıyor. Kur''an Kursu öğrenci ve öğreticilerine de paso verilmesine yönelik düzenleme üzerinde çalışmalara başlandı. 2014 bütçesine Kur''an Kurslarındaki iaşe ve yemek bedelleri için bütçeye ilk defa ödenek konuldu.

PASO MÜJDESİ

Belediye otobüsü ve metrolarda öğrenci ve öğretmenlere paso verilmesine rağmen Kur''an Kursu''ndaki öğrenciler ile öğreticilere paso verilmiyor. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kur''an Kursu öğrenci ve öğreticilerine de paso verilmesine yönelik düzenleme yapılması talimatını verdi. Kur''an Kursu öğrenci ve öğreticilerine paso verilebilmesi için Bakanlar Kurulu''nun 2002 yılında çıkarttığı kararnamede değişiklik yapılması başta olmak üzere gereken düzenlemeler yapılacak.

TALİMAT BOZDAĞ''DAN

Şimdiye kadar Kur''an Kurslarındaki yemek ve iaşe bedelleri hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanıyordu. Bozdağ''ın talimatıyla yapılan yasal düzenlemenin ardından ilk defa 2014 yılında Kur''an Kurslarındaki yemek ve iaşe bedellerinin bütçeye konulacak kaynaktan karşılanacak. 2014 bütçesine, ilk defa Kur''an Kurslarını yemek ve iaşe bedellerinin karşılanmasına yönelik ödenek konuldu.

Bütün belediyeler yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin paso için yaptığı düzenlemenin bütün belediyeler tarafından da yapılması sağlanacak. Yapılacak değişikliğin ardından İstanbul''da olduğu gibi tüm Türkiye''de Kur''an Kursu öğrenci ve öğreticileri de toplu taşıma araçlarından indirimli olarak yararlanabilecek.


11 yıl önce