|

Kurşun izleri silinmeyecek

Diyarbakır Sur’da 3 yıl önce teröristlerin saldırılarında zarar gören ve Dört Ayaklı Minare’siyle anılan Şeyh Mutahhar Camii’nin restorasyonunda sona yaklaşıldı. Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, “Sonraki nesillerin bu nadide eserlerin nasıl saldırıya uğradığını görmesi için kurşun izlerini olduğu gibi bırakmayı düşünüyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2018 Saturday
Güncelleme: 01:08 - 28/07/2018 Saturday
Yeni Şafak
Cami ve minarenin el yapımı patlayıcılar ve mermiler nedeniyle çok büyük zarar görd
Cami ve minarenin el yapımı patlayıcılar ve mermiler nedeniyle çok büyük zarar görd

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında zarar gören ve Dört Ayaklı Minare’siyle anılan 518 yıllık Şeyh Mutahhar Camisi’nin restorasyonunda sona yaklaşıldı. Teröristlerin büyük zarar verdiği, Türkiye’de bir benzeri daha bulunmayan 1500 yılında Akkoyunlu Kasım Han tarafından yaptırılan caminin, Kurban Bayramı öncesinde ibadete açılması hedefleniyor. Cami ve minarenin el yapımı patlayıcılar ve mermiler nedeniyle çok büyük zarar gördüğünü aktaran Vakıflar Genel Müdürü Metin Evsen, şöyle konuştu:


İBRET OLSUN KİMSE UNUTMASIN DİYE

"Her tarafında kurşun izleri var. Fatih Paşa Camisi'nde olduğu gibi bazı yerlerinde ibretlik olsun, ihanet tarihini insanlarımız unutmasın diye o kurşun izlerini de olduğu gibi bırakmayı düşünüyoruz. Sonraki nesillerin bu güzel nadide eserlerin nasıl saldırıya uğradığını görmeleri açısından kurşun izlerini olduğu gibi bırakmayı düşünüyoruz"

#Diyarbakır
#Sur
#Camii
6 years ago
default-profile-img