|

Kürt öldür affedelim

PKK'nın çatı yapılanması KCK'nın sözde mahkemesi, örgütün 200 bin TL'sini zimmetine geçirmekle yargıladığı İ. Tuci'ye Van'da devlet yanlısı bir aileye saldırarak eylem yapmasını 'af şartı' olarak sundu

Kazım Canlan
00:00 - 17/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:34 - 16/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Kürt öldür affedelim
Kürt öldür affedelim

Terör örgütünün Van'da gerçekleşen bir olay üzerine kurduğu sözde mahkemede aldığı karar ve yargıladığı kişiye sunduğu 'af şartı', PKK'nın şiddete bulaşmak istemeyen Kürt vatandaşlar üzerinde kurduğu baskıyı gözler önüne serdi. Örgüt, 200 bin TL'sini zimmetine geçirmekle suçladığı bir kişiye, 'devletin yanında' diye hedef gösterdiği bir aileyi çocuklarını kaçırmaktan uzun namlulu silahlarla saldırmaya kadar Van'ı terk ettirecek eylemler yapmasını 'af şartı' olarak sundu.

KÜÇÜK KIZI KATO'YA KAÇIRDILAR

29 Temmuz'da H. Sancar'ın kızı Ş. ortadan kayboldu. Kızının kaçırıldığından endişe eden baba Sancar, polis ve jandarmaya şikayette bulundu. Ş.'nin Y.İ.Ö. isimli arkadaşı tarafından Van şehir merkezindeki evinin yakınında bulunan bir sokağa çağrıldığı ve ardından kaçırıldığı belirlendi. Gözaltına alınan Y.İ.Ö., savcılığa verdiği ifadede Ş.'nin İ. ve S. Tuci tarafından kaçırılıp PKK'ya teslim edildiğini iddia etti. Y.İ.Ö.'nün olayı bildiğini söylediği Ş.B. de ifadesinde iddiayı doğruladı. Her iki kişi de Ş.'nin Kato dağına kaçırıldığını belirtti.

ÖZSAVUNMA METNİ ELE VERDİ

Ş. B., ifadesinde, Tuci'nin PKK'nın parasını yediğini, bu şüphelerden kurtulmak için Sancar ailesine yönelik baskı ve adam kaçırma gibi eylemleri yaptığını söyledi. Y.İ.Ö., ise ifadesinde durumu daha da açarak, PKK'nın örgüte sadakatini ispat etmek durumunda kalan kişilerden, devlet yanlısı korucu ailelerine yönelik baskı ve adam kaçırma gibi şiddet eylemleri yapmalarını istediğini anlattı. İfadeler sonrasında Ş.'nin kaçırılması olayıyla ilgili olarak İ. Tuci'nin, ofisine güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlendi. Ancak Tuci, kullandığı büronun zeminine yaptırdığı özel bir menfezden kaçtı. Yapılan aramada İ. Tuci'nin bürosunda bir kaleşnikof ile PKK'ya verilmiş bir 'özsavunma metni' ele geçirildi. PKK'nın sözde mahkemesine verilmiş 'özsavunma metni'nde, PKK'nın eylem için kendisi üzerinden transfer ettiği 200 bin TL'nin ortadan kaybolması ile ilgili İ.Tuci'nin örgüte sunduğu özeleştirinin yer aldığı görüldü.

Aileye pusu kurdu

Van'da kurulan sözde KCK mahkemesinde, Tuci'nin örgütün 200 bin lirasını çalmakla yargılandığı belirlendi. Mahkeme paranın kaybolduğunu öne süren Tuci'yi suçlu buldu. Tuci'nin ancak devlete yakın bir ailenin önderini öldürmesi, aileyi ilden taşınmaya mecbur bırakacak eylemleri yapması karşılığında affedilebileceği kararı verildi. Kararı kabul ettiği öne sürülen Tuci'nin, kızlarını kaçırmasına rağmen Sancar ailesinin pes edip ilçeyi terk etmemesi üzerine silahlı infaz aşamasına geçildiği iddia edildi. Tuci'nin Sancar ailesine pusu kurduğu belirtildi. Sancar ailesinin araçlarının önü İ., S. ve C. Tuci tarafından Kaleşnikofla taranarak kesildi. Çıkan çatışmada S. Tuci olay yerinde öldü. İ. ve C. Tuci yakalandı.


12 yıl önce