|

Kürtler için Türkiye'yi feda ediyorsak aptalız

İsrail Büyükelçisi Gabi Levi, "Türkiye ile stratejik ilişkilerimizi Kuzey Irak'taki Kürtlere yardım amacıyla feda edebileceğimizi düşünüyorsak eğer, son derece aptalız demektir" dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 11/01/2008 Cuma
Güncelleme: 00:43 - 11/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
Kürtler için Türkiye'yi feda ediyorsak aptalız
Kürtler için Türkiye'yi feda ediyorsak aptalız

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nu makamında ziyaret eden İsrail'in Türkiye doğumlu yeni Ankara Büyükelçisi Gabi Levi, Kuzey Irak'ta İsrail yetkilileri ile Kürtler arasında bir ilişki olduğunu reddederek "Türkiye ile stratejik ilişkilerimizi Kuzey Irak'taki Kürtlere yardım etmek amacıyla feda edebileceğimizi düşünüyorsak eğer son derece aptalız demektir" dedi. İsrail'i Kuzey Irak'taki unsurlarla işbirliği yapmakla suçlayanlara Büyükelçi Levi, "Şu anda Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki sınırda insansız hava uçaklarının İsrailliler tarafından çalıştırıldığı ve kullanıldığı unutulmamalıdır" diye karşılık verdi.

Bir gazetecinin İsrail'in Filistinlilere soykırım yaptığı yönündeki iddiaları nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Levi, "Soykırımı kabul edemem. Eğer Türk kamuoyunda böyle bir bakış varsa yeni bir bakışa ihtiyaç var diye düşünüyorum. Bu süreçte olumlu bir yerlere gidelim. Çünkü bu süreci Filistinlilerle birlikte yaşıyoruz" dedi.

İSRAİL FEDAKARLIK YAPMALI

Levi, İsrailli çocukların da bombalı saldırılarda öldüğünü belirterek, bundan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu kaydetti. Başoğlu ise, İsrail'in Filistin'e karşı daha güçlü olduğunu belirterek, "İsrail'e biraz fedakarlık düşüyor" dedi. Vuruşmayla tarafların birbirini yok edemediklerini ifade eden Başoğlu, "O zaman başka çözüm yollarının aranması lazım" dedi. Başoğlu'nun Filistin ile İsrail için kalıcı barış isteğine Büyükelçi "inşallah" diyerek karşılık verdi.




16 yıl önce