|

Kurultayda tek başına

MHP'nin Erciyes Kurultayı'na, Bahçeli hariç genel başkan adayları katılmıyor. Kurultaya Ferdi Tayfur, Orhan Hakalmaz, Mustafa Yıldızdoğan da davet edildi.

Yeni Şafak
00:00 - 31/07/2003 Perşembe
Güncelleme: 17:30 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

MHP'nin geleneksel Erciyes Kurultayı yarın başlayacak ve üç gün sürecek. 12 Ekim'de yapılacak MHP Büyük Kurultayı öncesi aday olması beklenen Ramiz Ongun ile Koray Aydın gerginlik olmaması için Erciyes Kurultayı'na katılmayacak. Bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek olan kurultay yarın başlayacak. Hunat Camii'nde başta Alparslan Türkeş olmak üzere şehitler için okutulacak Mevlid-i Şerif ile başlayacak kurultay, mehter yürüyüşü ve konseri ile devam edecek.

Ongun ve Aydın yok

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sevdiği sanatçıların başında gelen Ferdi Tayfur da kurultaya ilk defa katılacak ve bir de konser verecek. Ayrıca Orhan Hakalmaz, Mustafa Yıldızdoğan, Ahmet Şafak, Osman Öztunç, Arif Nazım ve Sefai'nin de aralarında bulunduğu 18 sanatçının davet edildiği kurultay, 3 gün sürecek ve Pazar günü son bulacak. Cumartesi günü akşam saatlerinde tören alanına gelecek olan MHP ideri Bahçeli ise Pazar günü bir konuşma yapacak. Bahçeli'nin konuşmasında 12 Ekim'de yapılacak MHP Büyük Kurultayı'na yönelik mesaj vermesi bekleniyor.

5 bin çadır hazır

Öte yandan 12 Ekim'de yapılacak MHP Büyük Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olmasına kesin gözüyle bakılan Ramiz Ongun ve Koray Aydın'ın ise "gerginlik olmaması için" Erciyes Kurultayı'na katılmayacağı öğrenildi.

MHP Kayseri İl Başkanı Ömer Faruk Murat, dün itabari ile tören alanına kurulan çadır sayısının 5 bine yaklaştığını bildirdi. "Herkes bayrağını ve seccadesini alıp Erciyese gelsin ki,Türk'ün dostları sevinsin, düşmanları üzülsün" çağrısında bulunan Murat, kurultaya katılacaklardan, çevre temizliğine özen göstermelerini ve trafik kurullarına uymalarını istedi.

  • HAMDİ ATEŞ/ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



    #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce