|

Kuzey Irak'a yapılan tüm uçuşlar iptal

Başbakan Yıldırım, bugün saat 18:00 itibarıyla Türkiye'den Süleymaniye ve Erbil'e yapılan bütün uçuşların süresiz olarak iptal edildiğini açıkladı. Başbakan, Kuzey Irak'ta olup dönmek isteyenler için özel uçak gönderileceğini belirtti.

Yeni Şafak
16:37 - 29/09/2017 الجمعة
Güncelleme: 16:49 - 29/09/2017 الجمعة
Diğer
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, bugün saat 18:00 itibarıyla Türkiye'den Süleymaniye ve Erbil'e yapılan bütün uçuşların süresiz olarak iptal edildiğini açıkladı. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bugün saat 18.00 itibarıyla Türkiye'den Süleymaniye'ye ve Erbil'e yapılan bütün uçuşlar iptal edilmiştir, süresiz olarak iptal edilmiştir. Irak Merkezi Hükümeti'nin Sivil Havacılık İdaresinin aldığı karara uygun olarak biz de Süleymaniye, Erbil'e sefer yapmayacağız.

Orada mağdur olanlar varsa onlar için özel uçak gönderilecek. Türkiye'nin bu konuda şakası olmadığını anlamalılar.

EZİNE'DE HALKA HİTAP ETMİŞTİ
Başbakan
Binali Yıldırım
, Çanakkale Ezine'de halka hitap etmiş "Buradan başlayacaksınız Kazdağlarına çıkmanız 5-10 dakikanızı geçmeyecektir. Bırakın krallığı biz milletin hizmetkarıyız. Krallık bize yakışmaz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 yıldan beri memleketimizin kaldırılması için gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmamız için var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.
  • Ne olmuştu?
  • Irak merkezi hükümeti, gayrimeşru referandum sonrasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) sınır ve havalimanlarının devr edilmesini istemişti.
  • IKBY Bakanlar Kurulu ise anayasaya aykırı olduğunu öne sürdüğü talebi reddetmişti.
  • IKBY Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, son gelişmelerin ardından, askeri, Birleşmiş Milletler (BM) ve diplomatik seferler dışında tüm uluslararası uçuşların bugün yerel saatle 18.00'den sonra askıya alınacağını kaydetmişti.
#Binali Yıldırım
٪d سنوات قبل