|

KYK burs sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor

KYK sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arayan binlerce öğrenci, konuyla ilgili sorgulamalarını sürdürmeye devam ediyor. Eğitimleri boyunca ihtiyaç duyacakları maddi gereksinimleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun vereceği burs ile sağlamak isteyen öğrenciler için kritik tarih geldi.Geçen sene KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı düşünülürse, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı tahmin ediliyor.

Yeni Şafak
09:06 - 12/11/2018 Monday
Güncelleme: 09:35 - 12/11/2018 Monday
Yeni Şafak
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu

KYK burs başvuru sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Binlerce üniversite öğrencisi için büyük önem arz eden burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının geçtiğimiz yıllarda açıklandığı takvim aralığına bakıldığında sonuçların önümüzdeki günlerde adaylara duyurulması bekleniyor. Geçen sene KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı düşünülürse, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı bekleniyor.

Kimler yararlanabilecek

Ön lisans öğrencileri.

Lisans öğrencileri.

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler. ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri.(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler.

Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.
Öğrenciler, yurt başvuruları sonuçlarını kurumun resmi internet adresi, "
öğrenebilecek.

Yaşanılan sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7 gün 24 saat çalışan KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak.

Öğrenciler, "444 1961" numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da kurumun resmi Twitter hesabı, "KYK_DESTEK" üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.

KYK burs miktarı ne kadar?

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için KYK bursu alacak olan öğrenciler sabırsızlıkla araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması üzerine KYK burs ücretleri bu yıl;

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

Lisansta 500 TL

Yüksek Lisansta 1.000 TL

Doktorada 1.500 TL oldu.


12 ya da 13 Kasım tarihinde açıklanması bekleniyor

KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı düşünülürse, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı tahmin ediliyor.

Öğrenciler detayları KYK'nın sosyal medya hesabından takip ediyor

Sonuçların açıklanacağı günü öğrenebilmek adına KYK'nın sosyal medya hesabı üzerinden yanıt arayan öğrencilere, kurumdan açıklama geldi. Açıklamada aşağıdaki ifadeler kullanıldı;

"Burs/kredi sonuçları ve ödemeleri ile ilgili duyuru ve gelişmelerden haberdar olmak için lütfen
sitemizi takip etmeye devam ediniz. Esenlikler dileriz."
#KYK
#Burs
5 years ago