|

KYK öğrencileri ışıklarla 'Afrin' yazdı

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı başarılı bir şekilde sürerken yurtta harekata destek gösterileri yapılıyor. KYK öğrencileri Afrin'deki askerlere destek amacıyla odalarındaki ışıklala "Afrin" yazısı oluşturdu.

Yeni Şafak
21:39 - 14/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 22:02 - 14/03/2018 Çarşamba
AA
KYK yurdunda kalan öğrenciler, odalarındaki ışıklarla "Afrin" yazısı oluşturdu.
KYK yurdunda kalan öğrenciler, odalarındaki ışıklarla "Afrin" yazısı oluşturdu.

Düzce'de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan öğrenciler, odalarındaki ışıklarla "Afrin" yazısı oluşturdu.

Konuralp bölgesinde bulunan Necla Pekolcay Kız Öğrenci Yurdunda kalan Düzce Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, odalarındaki ışıkları "Afrin" yazısı oluşacak şekilde koordineli olarak yaktı.

Öğrencilerin oluşturduğu "Afrin" yazısı yoğun ilgi görürken, vatandaşlar bu görüntüyü fotoğrafladı.

Yurtta kalan DÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü 2 sınıf öğrencisi Şevval Çelik, yaptığı açıklamada, Afrin'deki askerler için her zaman dua ettiklerini söyledi.

Gaziantep

Gaziantep'te Ümmü Gülsüm Kız Öğrenci Yurdu'ndaki üniversite öğrencileri, yurt binasına ışıkla yazılan "Afrin"i fotoğraflarken, İstiklal Marşı'nı okudu, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar attı.


Malatya

KYK Malatya İl Müdürü Ebubekir Kayhan, yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki yurtlarda düzenlenen etkinlikle güvenlik güçlerinin yanında olduklarını gösterdiklerini söyledi.

İnönü Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Seyyid Ahmet Çobanyıldız ise etkinliğin kendisini duygulandırdığını vurgulayarak, "Göğsüm kabardı, duygulanmamak elde değil. Allah Afrin'de görev yapan Mehmetçik'imizin yanında olsun. Bizim burada ailelerimizle mutlu yaşayabilmemiz için Afrin'de, vatan, millet ve namus için savaşıyorlar." dedi.


Siirt

Siirt Üniversitesi yerleşkesinde yaklaşık 2 bin öğrencinin kaldığı KYK'ya ait Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdunda öğrenciler, odaların ışıklarıyla "Afrin" yazısı oluşturdu.

Öğrenciler, daha sonra güvenlik güçleri için dua etti.

Diyarbakır

Diyarbakır'daki Süleyman Bin Halid Yurdu öğrencileri de odalarındaki ışıklarla "Afrin" yazısı oluşturdu.

KYK İl Müdürü Metin Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı birçok yurtta barınan öğrencilerin Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğe destek amacıyla etkinlik yaptığını söyledi.


Kars

Kafkas Üniversitesinde öğrenim gören ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Murat Çobanoğlu Kız Yurdu, Serhat Öğrenci Yurdu ile Nuri Paşa Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, harekatta görevli askerlere destek amacıyla ışıklarla "Afrin" yazdı.

Yurtlardaki odaların tamamının ışıklarını kapatan öğrenciler, daha sonra "Afrin" yazısı oluşacak şekilde ışıkları açtı.

Öğrenciler, "Afrin" yazısının oluşmasının ardından Mehmetçiğe selam gönderdi. Bazı öğrencilerin ise bu anı fotoğrafladığı görüldü.


#Düzce
#KYK
6 yıl önce