|

KYK yurt kayıtları için gerekli belgeler nelerdir?

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrenciler yurda kesin kayıtlarda istenen belgelerin neler olduğunu merak ediyor. Haberimizde KYK yurtlarına müracaat eden öğrencilerden kayıtta istenen belgelerin listesini bulabilirsiniz...

Yeni Şafak
11:17 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:33 - 13/09/2018 Perşembe
Arşiv
Arşiv

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK), yurtlarda barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvurularını aldıktan iki gün sonra sonuçları açıkladı.

KYK, yurt başvuru sonuçlarını açıkladı. Başvuru sonuçları kurumun resmi web sitesi
https://sonuc.kyk.gov.tr
adresinden öğrenilebiliyor. Sonuçlar, öğrencilere yarın sabahtan itibaren SMS atılarak da duyurulacak.

Yurt başvurularında istenen belgeler

KYK yurtlarında barınmak için belirlenen tarihlerde müracaat eden öğrencilerden yurda kesin kayıtta istenen belgeler şöyle:
1.
Öncelik Belgesi
(Önceliği Olanlar İçin) Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan belge (Seyahat Kartı dahil) veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge)

% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler (İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belge)

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)

Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)

Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan ve çalışırken vefat edenlerin, gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılan ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları (İlgili kurum ve kuruluşlardan alacakları belge)

2.
4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
3.
% 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların
(Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
4.
Yükseköğrenim programına kayıt olduğunu gösterir belge
5.
18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Veli/Vasi İzin Belgesi

6. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

KYK yurt ücreti ne kadar?

  • KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 lira ile 285 lira arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 lira olarak uygulanıyor.

Yurt kayıtları e-Devlet üzerinden yapılacak

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler, yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile "turkiye.gov.tr" internet adresindeki "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini 19 Eylül Çarşamba günü saat 23.59'a kadar tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihe kadar öğrenciler e-Devlet'e giriş yaparak "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yapabilecek.
İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrenciler, 17 Eylül'den itibaren yurtlarda barınabilecek.

Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekecek.

  • Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, öğrenci belgesi ve kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrenciye ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.
#KYK
#Yurt
6 yıl önce