|

Lara Kent'le ismimi tarihe yazdıracağım

Lara Kent Parkı tahsisi projesine çok inandığını söyleyen Rixos Başkanı Fettah Tamince, "Lara Kent, tarihe ismimi yazdıracağım bir proje" dedi.

Aa
00:00 - 9/10/2006 Pazartesi
Güncelleme: 01:23 - 9/10/2006 Pazartesi
Yeni Şafak
Lara Kent'le ismimi tarihe yazdıracağım
Lara Kent'le ismimi tarihe yazdıracağım

Rixos Başkanı Fettah Tamince, Lara Kent Parkı Projesine çok inandığını belirterek, "Bu projeye çok inanıyorum.

Yüzyıllarca anılacağım proje olarak bakıyorum. Tarihe ismimi yazdıracağım projedir. Yurt dışında da bana prestij getirecektir" dedi.

Antalyalı gazetecilerle bir araya gelen Fettah Tamince, Rixos Grubu olarak tahsisini aldıkları Lara Kent Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bu alanın Antalyalılara kazandırılmasını istediği ve tahsisine karşı çıktığı Lara Kent Parkı için Kültür ve Turizm Bakanlığının çok zor şartlar ileri sürdüğünü belirten Tamince, bakanlığın ihaleye çıkış şartnamesinde yatırımcının önüne dokuz bilinmeyenli denklem koyduğunu kaydetti.

ŞARTLAR ÇOK ZOR

Şartname gereği ihaleye herkes gibi projesiz katıldıklarını ifade eden Tamince, arazi tahsisinin kendilerine yapıldığını belirtti. Tamince, şunları söyledi: "Şartlar, yatırımcıyı zorda bırakan şartlar. Niye az kişi ihaleye girdi, çünkü şartlar çok zor. Yüzde 2 yapılaşma payı var. '340 milyon YTL yatırım yapacaksın, bunu üç yılda gerçekleştireceksin' diyor. İhale şartnamesinde bunlar var. Antalyalının müthiş baskısı var."

Çalışmaya başladıklarını Ocak veya Şubat ayında 5-10 metre büyüklüğünde bir maket hazırlayarak, projenin daha somut algılanmasını sağlamak istediklerini belirten Tamince, "Las Vegas, Fransa, Orlando, İspanya gibi dünyanın birçok ülkesinde bu tür projeleri hazırlayanlarla çalışıyoruz."

DENİZ TURİZMİNDEN KURTARACAK

Lara Kent Parkı'na bir vizyon koyduğunu belirten Tamince: "Turist Antalya'ya deniz suyu için geliyor. Lara Kent Park projesi, Antalya'da turizmi deniz suyu sıcaklığından kurtaracak bir proje. 5 bin, 10 bin kişinin aynı anda gösteriyi seyredebileceği bir sahne ortaya koysam, değişik aktiviteler gerçekleştirsem, binlerce insan bunu izlemek için Antalya'ya gelir" dedi.

Proje alanına otel, villa yapma peşinde olmadıklarını, orayı cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyleyen Tamince, "İnsanlar, yeşilliğe, eğlenceye gidiyor. Bunu sağlamak istiyoruz. Benim villa, otel yapma talebim yok. Buradaki yanlış benimle yüzyıllarca gider, doğru ise kahraman yapar. Doğru da burayı güzelleştirmek, her tarafı yaşanılır hale getirmek. Vatandaş aktivitelerden faydalanmak isterse para ödeyecek. Burası halka açık bir park, girerken para ödenmeyecek. "


Fettah Tamince, Lara Kent Parkı projesinde Antalyalının tüm hassasiyetlerini göz önüne alacaklarını belirterek, bu projede yapmayacaklarına dair bir gazeteci tarafından yazılan maddelerin altına da imza attı. Tamince'nin park projesinde yapmayacağını taahhüt ettiği maddeler şöyle: "Villa yapmayacağım. Yapılaşmada yüzde 2'yi aşmayacağım. Parkın çevresine duvar örmeyeceğim. Giriş çıkış yasağı koymayacağım. Sahili kapatmayacağım. Oraya 5 bin silahlı güvenlikçi koymayacağım."

BAŞBAKANA YAKINLIK GURURUMUZDUR

Tamince, Başbakan Erdoğan'a yakınlığı konusunda basında çıkan haberlerle ilgili "Kimsenin gölgesinde değiliz. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın otelimize gelmesi bizim için lütuftur, şereftir. Başbakana olan yakınlığımız da bizim için gururdur. Bu projeyle Antalya'ya milyonlarca turistin geleceğini iddia ediyorum. "


18 yıl önce