|

Lara Park 22 milyon YTL’ye Tamince’nin

İptal edilen ilk ihalede 10,5 milyon YTL’ye Limak’a verilen Lara Park’ı, ikinci ihalede 22,7 milyon YTL’ye Rixos otellerinin sahibi Tamince aldı

00:00 - 18/08/2006 Cuma
Güncelleme: 23:51 - 17/08/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Lara Park 22 milyon YTL’ye Tamince’nin
Lara Park 22 milyon YTL’ye Tamince’nin

Antalya Lara Plajı mevkiinde temalı park için açılan alanı, ünlü Rixos Oteller Grubu'nun sahibi Fettah Tamince aldı. İstanbul Bomonti Tekel Bira Fabrikası Binası da Mehmet Kutman'a ait Global Yatırım Holding Anonim Şirketi'nin oldu. Dün Kültür ve Turizm Bakanlığı toplantı salonunda yapılan müzakerelerde, daha önce ihalesi iptal edilen Antalya Lara Plajı alanı için 4 firma başvuruda bulundu. Müzakerenin başlangıcında, Yazıcı Demir-Çelik çekilirken, Fettah Tamince'nin şirketi Ude Tur ile Five Mounts ve Öztaş İnşaat'ın yarıştığı müzakerede, Lara Park son olarak 22 milyon 720 bin YTL teklifte bulunan Ude Tur'da kaldı. İlk ihalede Lara Park, Limak'a 10 milyon 550 bin YTL'ye tahsis edilmiş, ancak daha fazla yatırımcı katılabilsin diye ihale iptal edilmişti.

BOMONTİ BİRA KUTMAN'IN

Daha sonra verilen aranın ardından İstanbul Bomonti Tekel Bira Fabrikası Binası da müzakereye açıldı. Limak İnşaat, Özkar İnşaat, Yazıcı Demir Çelik, IC Antbel ve Global Yatırım'ın katıldığı binanın ihalesini, 12 milyon 750 bin YTL ile Global Yatırım Holding Anonim Şirketi aldı.

18 yıl önce