|

Lastik-İş başkanı öldürüldü

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya’da bir lastik fabrikasını ziyaretinde tartıştığı işçi Sedat U. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Sedat U.’nun tartışma sırasında Karacan’ın elindeki silahı alarak cinayeti işlediği öğrenildi.

Şahin Şen
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:18 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'da bir fabrikada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'da bir fabrikada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Sakarya'da bir lastik fabrikasında silahlı saldırıya uğrayan Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan hayatını kaybetti, biri ağır 2 kişi yaralandı. DİSK'e bağlı Lastik-İş'in Genel Başkanı Abdullah Karacan, dün Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan bir lastik fabrikasını ziyarete gitti.

ÖLDÜREN TARTIŞMA

Karacan, burada iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar ile birlikte işçilerin sorunlarını dinledi. Daha önce görev yeri değiştirilen işçilerden Sedat U., Karacan'ın yanına gelip, bu karardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bu yüzden taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Karacan, belindeki silahına sarılarak doldur-boşalt yaptı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Sedat U., ani bir hamleyle tabancayı Karacan'ın elinden kaptıktan sonra peş peşe tetiğe bastı. Karacan ile yanındaki iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar ve Mustafa Sipahi, vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Ambulansla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yaralanan Bayraktar ile Sipahi tedavi altına alındı. Mesai arkadaşları tarafından etkisiz hale getirilen Sedat U. gözaltına alındı. Zanlının, "Eğer silahı almasaydım, beni öldüreceklerdi” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.


İKİ SAVCI SORUŞTURUYOR

Dün saat 12.00 sıralarında yaşanan saldırının ardından lastik fabrikasına gelerek incelemelerde bulunan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, "Olayla ilgili iki cumhuriyet savcısı tarafımdan görevlendirildi, ben de refakat ediyorum. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor, inceleniyor, soruşturuluyor" dedi.

#Lastik iş
#Abdullah Karacan
#Sedat U
5 yıl önce
default-profile-img