|

Lekesiz: İkinci saldırı olmadı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İlboğa Kışlası'na teröristlerin ikinci kez taciz ateşi açıtığının doğru olmadığını söyledi

İha
00:00 - 3/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 02:12 - 3/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Lekesiz: İkinci saldırı olmadı
Lekesiz: İkinci saldırı olmadı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Amanos Dağları'nda terör örgütüne yönelik operasyonların kapsamlı olarak sürdüğünü söyledi. Lekesiz, İskenderun'daki Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'nda nöbet değişimi için askerleri görev yerlerine götüren askeri araca teröristlerce yapılan ve 6 askerin şehit olduğu, 7'sinin yaralandığı saldırı sonrasında başlatılan operasyonların sürdüğünü bildirdi.

ASKER TEYAKKURZDA

Antakya'ya bağlı Kisecik köyünde özel bir maden ocağına saldırarak bir güvenlik görevlisini öldüren ve ikisini yaralayan teröristlerin, bir gün sonrasında askerlere yönelik saldırıyı gerçekleştirdiğini hatırlatan Lekesiz, şöyle devam etti:

'Asker ve polisimiz teyakkuzda. Koordineli bir şekilde hareket ediliyor. Operasyonlar kapsamlı olarak sürüyor. Dün gece terör örgütü mensuplarının kışlaya ikinci kez taciz ateşi açtığı haberleri kesinlikle doğru değil. Askerler, ağaçların sallanması üzerine ateş açmışlar. Yapılan araştırmada olayın rüzgardan kaynaklandığı anlaşılmış. Konu bundan ibarettir.'


5 ayda 126 terörist etkisiz hale getirildi

Terör örgütü PKK'nın 5 ayda verdiği örgüt üyesi kaybının 126 olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı" istatistiklerine göre, terör örgütü PKK'nın yılın ilk 5 ayında ölü, sağ ele geçirilme ve teslim olma olarak verdiği kaybın 126 olduğu belirtildi. Ocak-Mayıs aylarında toplam 16 PKK'nın ölü ve 45 PKK'lı teröristinde sağ olarak ele geçirildiği kaydedildi. Yılın ilk 5 ayında PKK kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı terörist sayısı ise 65 olarak belirtildi.


14 yıl önce