|

Leopard tankları ilk atışta vuracak

Aa
00:00 - 7/05/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:15 - 6/05/2011 Cuma
Yeni Şafak
Leopard tankları ilk atışta vuracak
Leopard tankları ilk atışta vuracak

ASELSAN, Leopard 2A4 tankı modernizasyonunu gerçekleştirdi ve adını 'Leopard 2 Next Generation' koydu. Leopard 2 modernizasyon konfigürasyonu ile ASELSAN, Leopard 2A4'ün tüm elektronik, elektro-optik, elektro-mekanik ve elektro-hidrolik sistemlerini, yeni geliştirilmiş son teknoloji ürünü sistemlerle değiştirdi. Bu da tanka dünya üzerinde bulunan diğer ana muharebe tanklarına göre performans ve ömür boyu maliyet konularında kıyaslanamaz bir üstünlük kazandırdı. ASELSAN, Leopard 2A4 tankı modernizasyonuna yönelik yürüttüğü çalışmada prototip üretim aşamasını tamamladı.

MAYINA KARŞI YÜKSEK KORUMA

10-13 Mayıs tarihleri arasında IDEF 2011 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda görücüye çıkacak olan modernizasyon projesine 'Leopard 2 Next Generation' adı verildi. Uzaktan kumandalı silah sistemi,ilk atışta vuruş ve mayına karşı koruma özelliği mevcut


Helikopter projesinde yeni bir ATAK daha

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Helikopter Daire Başkanı Köksal Liman, ATAK Projesiyle birlikte Türkiye'nin helikopter sektörüne adımını attığını belirterek, 'İlk kez bir helikoptere ürün ortağı olduk' dedi. Liman, müsteşarlığın havacılık alanındaki yatırımların yerli sermayeye yönlendirilmesinde kilit rol oynadığını belirtti ve 10 milyar dolar bedelli 20 proje bulunduğunu, TAI bandında prototiplerin yeraldığını belirtti.


13 yıl önce