|

LES yarın yapılacak

Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı yarın yapılacak.Sınava, 103 bin 753 aday katılacak.

ANKARA (A. A)
00:00 - 2/12/2006 Cumartesi
Güncelleme: 09:49 - 2/12/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
LES yarın yapılacak
LES yarın yapılacak

Lisansüstü eğitim görmek isteyenlere yönelik Aralık dönemi Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (LES), yarın yapılacak.

Sınav, üniversite rektörlüklerinin bulunduğu Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak ve Lefkoşa'da saat 9. 30'da başlayacak ve 3 saat sürecek.

Bütün yükseköğretim kurumları, lisansüstü programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde LES sonuçlarını kullanacak.

Adayların LES'ten başvurdukları lisansüstü programın puan türünde en az 45 (lisans diplomasıyla doktora programına başvuracaklar için 55) puan almaları gerekiyor.

Üniversiteler, lisansüstü programlarına öğrenci seçiminde LES puanını, yüzde 50'den az olmamak koşuluyla ne ağırlıkla değerlendirmeye alınacağını adaylara duyuracak.

Üniversiteler seçme işlemlerinde sadece bu puanlardan yararlanabilecekleri gibi, bu puanları ön eleme amacıyla veya kendi yapacakları sınavın bir parçası olarak da kullanabilecekler.

Üniversitelerin öğretim elemanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının uzman personel ihtiyacının karşılanması amacıyla yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek adayların seçme ve yerleştirme işlemlerinde de LES puanları kullanılacak. Araştırma görevlilerinin atamalarında da diğer değerlendirme ölçütlerinin yanı sıra bu puanlar baz alınacak.


17 yıl önce