|

Libya için tarihi ziyaret

Libya UGK Başkanı Abdulcelil, Başbakan Erdoğan'ın Libya ziyaretine ilişkin, “Bu bölgedeki halklar, Sayın Erdoğan'ı ve Türkiye'yi çok sevmekteler. Hem Türk halkı hem de Libya halkı için tarihi bir ziyaret olacak' dedi

Aa
00:00 - 16/09/2011 الجمعة
Güncelleme: 01:37 - 16/09/2011 الجمعة
Yeni Şafak
Libya için tarihi ziyaret
Libya için tarihi ziyaret

Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, Başbakan Erdoğan'ın, bugün gideceği tarihi Afrika ziyaretinin üçüncü durağı Libya'da heyecanlı bir bekleyiş olduğunu söyledi. Abdulcelil, Trablus ve Bingazi'de temaslarda bulunacak Erdoğan'ın Libya ziyaretine ilişkin, “Bu bölgedeki halklar, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi çok sevmekteler. Hem Türk halkı hem de Libya halkı için tarihi bir ziyaret olacak. Başbakan Erdoğan, farklı bir şahsiyet. Müslümanlara karşı tarihi tutumları, Gazze ve Gazze'nin kuşatılması konusundaki tepkileri, Lübnan savaşı konusundaki tutumu, Somali'deki fakirliğe karşı Türk halkının ve Sayın Erdoğan'ın tutumları her zaman dikkat çekici olmuştur. Tüm Müslümanlar tarafından takdir edilmiştir. Bu davranışlarıyla Sayın Erdoğan, Osmanlıların kahramanlıklarına, destanlarına yeniden şanını kazandırmış oluyor' dedi.

YARDIMLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye'nin devrimin başından itibaren insani yardım ve siyasi desteğini inkar edemeyeceklerini belirten Abdulcelil, “Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Ramazan ayından önceki ziyareti sırasında çok kötü iktisadi durum yaşamaktaydık. Böyle bir zamanda Türk hükümeti 300 milyon dolar vererek, Libya halkının o dönemde ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı. Libyalılar, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün, 'Başlangıcından beri kalbimiz Libya devrimiyle atıyor' sözünü unutmayacak. Sayın Erdoğan'ın, 'Bu zor dönemde bir başbakan olarak değil, bir Libyalı gibi muamele görmeliyiz' şeklindeki sözünü unutmayacaklar. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun da 'Libyalı kardeşlerimiz açken biz burada uyuyamayız' sözünü unutmayacaklar” diye konuştu. Sivil ve demokratik bir ülke kurmaya çalıştıklarını dile getiren Abdulcelil, “İlişkilerimiz dostlarımızın bize takdim ettikleri yardımlarla doğru orantılı olacaktır' dedi.


٪d سنوات قبل