|

Listedeki 68 terörist öldürüldü

PKK’ya yönelik operasyonlarda birçok örgüt elebaşı da etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’ta arananlar listesinde bulunan 68 terörist öldürüldü. Suç dosyaları kabarık olan Mehmet Yakışır, Sefer Açar, Musa Çetiner, Barış Öner, İsmail Özden ve İbrahim Çoban kırmızı listede 4 milyon lira ödülle aranıyordu.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:28 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mehmetçik, Doğu ve Güneydoğu ile sınır ötesinde yoğun şekilde operasyon yürütüyor.
Mehmetçik, Doğu ve Güneydoğu ile sınır ötesinde yoğun şekilde operasyon yürütüyor.

1 Ocak’tan bu yana PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlarda, aranan listesindeki 68 terörist etkisiz hale getirildi. Kırmızı listede aranan teröristlerden Mehmet Yakışır, Sefer Açar, Musa Çetiner, Barış Öner, İsmail Özden ve İbrahim Çoban bu dönemde öldürüldü.

PKK'ya yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütünün üs olarak kullanmak istediği Hakkari, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Diyarbakır kırsalı başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu ile sınır ötesinde yoğun şekilde operasyon yürütüyor. Teröristleri amansız takibe alan güvenlik güçleri, havadan savaş uçakları, helikopterler, silahlı ve silahsız insansız hava araçları, karadan da top atışları, termal kameralar ve zırhlı araçlarla örgüte ağır darbe vuruyor.

PKK PANİKTE

Katılımın azalması ve üst üste verilen çok sayıda kayıp örgütte paniğe neden oluyor. Eylemlerini gerçekleştirecek eleman bulamayan terör örgütü, uzun yıllar silahlı çatışmaya girmeyen sözde sorumlularını sahaya sürüyor. Operasyonlarını kararlılıkla sürdüren güvenlik güçleri, gece gündüz, şehir merkezi ve kırsal demeden hem yurt içi hem de yurt dışında PKK'lı teröristleri amansız takibe aldı. 1 Ocak- 8 Eylül tarihlerinde terör örgütüne son yılların en ağır darbesi indirildi.

RENKLERİ SOLDU

İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nin kırmızı kategorisinde 12, mavi kategorisinde 4, yeşil kategorisinde 5, turuncu kategorisinde 7, gri kategorisinde 33 ve beyaz kategorisinde 7 olmak üzere terör örgütünün 68 sözde üst düzey yöneticisi etkisiz hale getirildi. Bunlar arasında kırmızı kategoride aranan ve suç dosyaları kabarık PKK'lı Mehmet Yakışır, Sefer Açar, Musa Çetiner, Barış Öner, İsmail Özden ve İbrahim Çoban da yer aldı.

  • 16
    terörist daha
  • Siirt kırsalıyla Irak’ın kuzeyindeki Avaşin- Basyan ve Zap bölgelerine önceki gün düzenlenen hava harekatında, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı 9 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede sürdürülen operasyonlar kapsamında, Siirt’in Eruh ilçesi kırsalında dün de 2 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak’ın Küpeli Dağı bölgesinde ise hava destekli operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi.

#PKK
#Musa Çetiner
#Barış Öner
#İsmail Özden
#TSK
6 yıl önce