|

Listeden üç terörist daha eksildi

14 Eylül’de Kuzey Irak’a düzenlenen harekatta etkisiz hale getirilen teröristler arasında turuncu listedeki “Ali Gever” kod adlı Murat Akdoğan’ın da olduğu açıklandı. Gri listedeki Fırat Dağdelen de Bingöl’de öldürüldü. Aynı kategorideki Sabri Kartal isimli terörist ise Hakkari Yüksekova’da yakalandı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:50 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İnebileceği düz bir alan dahi olmayan helikopterler sarp arazide havada asılı kalarak indirme yapıyor. Bölgeye dağılan Mehmetçik, araziyi PKK’lı teröristlere dar ediyor.
İnebileceği düz bir alan dahi olmayan helikopterler sarp arazide havada asılı kalarak indirme yapıyor. Bölgeye dağılan Mehmetçik, araziyi PKK’lı teröristlere dar ediyor.

Hakkari, Bingöl ve K.Irak bölgesinde son 3 günde gerçekleştirilen operasyonlarda 14 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda turuncu listedeki ‘Ali Gever’ kod adlı PKK’lı Murat Akdoğan ile gri listedeki “Şervan Çevlik” kod adlı PKK’lı Fırat Dağdelen öldürüldü.

Yurt içi ve sınır ötesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar hız kesmiyor. Sarp arazileri didik didik arayan Mehmetçik, teröristlere nefes dahi aldırmıyor. Saklandıkları inlerinde sıkışan teröristler, İHA ve fotokapanlara yakalanma korkusu ve vurulma endişesiyle başlarını bile çıkaramıyor.

Aç kalan PKK’lılar, dışarı çıktıklarında ise tek tek öldürülüyor. Hakkari Merkez Kavaklı bölgesinde devam eden operasyonlarda tespit edilen teröristlerin çıkan çatışmada 1’i kadın 2 terörist öldürüldü. 14 Eylül’deki hava harekatı ile birlikte aynı bölgede son 3 günde öldürülen terörist sayısı 5’e yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı da 14 Eylül’de Kuzey Irak bölgesine düzenlenen operasyona ilişkin bilgi verdi. Avaşin-Basyan bölgesine yapılan hava harekatında etkisiz hale getirilen 5 teröristlerden birinin, turuncu listede aranan ‘Ali Gever’ kod adlı Murat Akdoğan olduğu tespit edildi.

300 BİN TL ÖDÜLLÜ HAİN YAKALANDI

Bingöl’de ise 3 gün önce etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin gri kategoride yer alan “Şervan Çevlik” kod adlı Fırat Dağdelen olduğu belirlendi.Öte yandan, İçişleri Bakanlığı, 300 bin TL ödülle gri listede aranan Sabri Kartal isimli teröristin Hakkari Yüksekova’da yakalandığını açıkladı.

#Irak
#PKK
#Türkiye
#Bingöl
6 yıl önce