|

Lodosta duramadı 2 gemiye çarptı

İstanbul Zeytinburnu açıklarında şiddetli lodosun etkisiyle sürüklenen Kayan-1 adlı kuru yük gemisi, 2 gemiye çaptı. Gemideki 13 personelin 10'u kurtarılırken, 3 kaptan gemiyi terketmedi

Oktay Mehmet
00:00 - 21/01/2012 samedi
Güncelleme: 00:56 - 21/01/2012 samedi
Yeni Şafak
Lodosta duramadı 2 gemiye çarptı
Lodosta duramadı 2 gemiye çarptı

Zeytinburnu Ahırkapı açıklarında demirlemek için manevra yapan Sierra Leone bayraklı 85 metrelik Kayan-1 adlı kuru yük gemisi, şiddetli lodosun etkisiyle sürüklenip demirli halde bulunan Hollanda bayraklı Slochterdiep ve Tanzanya bayraklı Adria Blu adlı 2 gemiye gemiye çarptı. Dün sabah saat 05.20'te meydana gelen olayda, 13 mürettebatlı Kayan-1'in kaptanın geminin ambardan su aldığını bildirip yardım istemesi üzerine, Kıyı Emniyetin'nden 'Tahlisiye-3' bariyer serme botu ve 'Söndüren-7' römorkörüolay yerine sevk edildi. Sancak tarafına doğru yatan gemideki kurtarma ve yardım çalışmaları gün boyu devam etti.

KAPTANLAR GEMİYİ TERKETMEDİ

Çalışmalarda, geminin yabancı uyruklu oldukları bildirilen 10 personeli, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tahlisiye botlarıyla gemiden tahliye edilirken 3 kaptan gemide kaldı. Geminin sürekli hareket etmesi nedeniyle tahliye işlemi sırasında zorluk yaşandı. Zeyport Limanı'na getirilen personelin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Mısır'dan gelen ve Ukrayna'ya giden gemideki suyun boşaltılmaya çalışıldığı, bunun başarılması halinde kaptanların da gemiden ayrılacağı ifade edildi. Geminin önce Tuzla Tersanesinde tamir edileceği, ardından da yolculuğuna devam edeceği bildirildi.


SEFERLER iPTAL

Marmara Denizi'ndeki kuvvetli lodos nedeniyle İDO'nun çok sayıda iç ve dış hat seferi iptal oldu. Avrupa yakasında Bakırköy, Fatih ve Zeytinburnu sahillerinde kuvvetli lodos nedeniyle dev dalgalar oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, Güney Ege'de Cumartesi günü sabah saatlerinden Pazar günü ilk saatlere kadar ve Batı Karadeniz'de Cumartesi günü akşam saatlerinden Pazar günü öğle saatlerine kadar fırtına beklendiği belirtildi.




il y a 12 ans