|

Londra'da 'Ney' büyüsü

Ney Gösteri Grubu'nun, 9-21 Kasım tarihlerinde Londra'nın ünlü Peacock Theatre'da başlayan gösterileri beklenenin üzerinde ilgi gördü. Yapım Koordinatörü Ali Erten, programın uzatılabileceğini söyledi

Yeni Şafak
01:00 - 16/11/2004 Salı
Güncelleme: 11:11 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Son zamanlarda Türkiye'nin popüler gösteri gruplarından biri haline gelen 'Ney Gösteri Topluluğu'nun Peacock Theatre'da iki hafta sürecek programları başladı. İlk olarak geçen pazartesi akşamı Dünya Turizm Fuarı'na katılan tur operatörlerine bir gösteri yapan grup, normal programlarını her akşam sürdürüyor. Grubun Yapım Koordinatörü Ali Erten, ilk gün yapılan özel gösteri sonrasında şovun bazı bölümlerinin programdan çıkarıldığını, bazı bölümlerinde ise değişiklik yapıldığını söyledi.

15 gösteri gerçekleştirecek

Catering sponsorluğunu Sofra Restaurant'ın üstlendiği gösterilere İngiliz sanatseverlerin beklenenin üzerinde ilgi gösterdiğini açıklayan Ali Erten, "bu şekilde devam ederse 21 Kasım'da sona ermesi gereken programımızı bir süre daha uzatmamız söz konusu olabilir" dedi. İngiliz sanatseverlerin yoğun ilgisine karşılık, ilk günlerde İngiltere Türk toplumundan aynı ilgiyi görmedikleri belirten Ali Erten, "Londra başta olmak üzere İngiltere'de büyük bir Türk nüfusu var. İlk defa böyle büyük bir organizasyon gerçekleştiği için vatandaşlarımızı salonda görmek istiyoruz. Bu gibi gösteriler her zaman gerçekleşmez" diye konuştu. Londra organizasyonunu gerçekleştiren, "Sprit of the Dance"nin kurucusu ünlü promoter David King, Ney'in harika bir Türk prodüksiyonu olduğunu belirterek, "West End'de benim eski şovumun yerini alacak bir tek Ney grubunu buldum. Bu Londra'da yaşayan Türk toplumu için de çok önemli bir etkinlik olacak. BBC Televizyonu dahil gazeteler ve her türlü tanıtımı yapıyoruz. Böylesine büyük bir organizasyon her zaman gerçekleşmez. İzlememiş olanları her akşam devam eden gösterilere bekliyoruz" dedi. Üç haftaya yakın bir süre Londra'da kalarak 15 ayrı gösteri gerçekleştirecek olan Ney Grubu, 37'si dansçı olmak üzere toplam 50 kişiden oluşuyor. Grubun normal programları, 9 - 21 Kasım tarihleri arasında, Londra merkezindeki Peacock Theatre'da gerçekleşiyor. Gösteri sırasında Anadolu ve çevre coğrafyanın halk oyunlarından oluşan yaklaşık iki saatlik gösteri ile sahneye konuyor.

  • MUSTAFA KÖKER / LONDRA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce