|

Lösemili çocuklara organik bebekler

Çankırılı kadınlar, lösemi tedavisi gören çocuklar için kolları sıvadı. Çankırı’da ‘Bir Bebek Bir Yürek’ kampanyası kapsamında kadınlar, ördükleri organik oyuncakları hediye edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:32 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Çankırı’da ‘Bir Bebek Bir Yürek’ kampanyası kapsamında kadınlar, ördükleri organik oyuncakları hediye edecek.
Çankırı’da ‘Bir Bebek Bir Yürek’ kampanyası kapsamında kadınlar, ördükleri organik oyuncakları hediye edecek.

Hüsniye Ahmet Akpınar Anaokulu tarafından başlatılan “Bir Bebek Bir Yürek” projesi kapsamında Çankırılı kadınlar projeye destek vermek amacı ile organik bebek örmeye başladı. Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde organik bebek kursuna katılan kadınlar, tığla sık iğne şeklinde örerek içini doldurdukları organik oyuncakları lösemili çocukları mutlu etmek için Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) hediye edecek.

İki hafta içerisinde 70 adet organik bebek ören kadınlar, 7 Nisan’da 60 kişilik heyet ile birlikte Ankara’ya giderek sevgi ile ördükleri bebekleri sahiplerine teslim edecek. Proje kapsamında organik bebek ören kursiyerleri Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ın eşi Seval Aktaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Perihan Dinç, Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy’un eşi Özlem Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt’un eşi Tülin Bozkurt ve Proje sahibi Nil Gülnar da ziyaret ederek emeklerinden dolayı tebrik etti.

ANTİBAKTERİYEL MALZEME

Kurs öğreticisi Seher Karagöz, kadınların gecelerini gündüzlerine katarak lösemili çocuklara hediye etmek amacıyla oyuncakları ördüklerini söyledi. Oyuncakları lösemili çocuklara göndererek onlara moral vermeyi hedeflediklerini belirten Karagöz, “Böyle bir proje ile emeğimizi yardıma dönüştürmek ve çocukları mutlu etmek istiyorduk. Oyuncakları yaparken antibakteriyel boncuk elyaf kullanıyoruz. Lösemili çocuklarımızın da bu oyuncaklarla güzel günlerde oynamalarını temenni ediyorum” dedi.

Sevgi oyuncaklara yansıdı
  • Kursiyerlerden Mine Topçu ise çocuklar için ördüğü oyuncaklara bütün sevgisini yansıttığını ifade etti. Oyuncakları lösemili çocuklara armağan edeceklerini vurgulayan Topçu, lösemili çocukların oyuncakları güzel günlerde ullanmaları ve en kısa zamanda şifa bulmaları temennisinde bulundu.

#Çankırı
#Seher Karagöz
6 yıl önce