|

Maarif Vakfı dünyada 27 bin öğrenciye Türkçe öğretti

Türkiye Maarif Vakfı, devraldığı FETÖ okullarında 27 binden fazla öğrenciyi Türkçe ile tanıştırdı. Yurt dışındaki okulların müfredatında Türkçe eğitimi her sınıfta, haftada 4 saat zorunlu hale getirildi. Bunun yanı sıra dünyada Türkçe öğretimi için standart belirlenerek eğitim müfredatı hazırlandı.

Talha Menteş
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 00:23 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Öğrencilere, Türkçe eğitim verilmesinin yanı sıra Türk kültürü de tanıtılıyor.
Öğrencilere, Türkçe eğitim verilmesinin yanı sıra Türk kültürü de tanıtılıyor.

Hem ders kitabı hem de teknolojiden yararlanan Maarif Vakfı, internet üzerinden de Türkçe eğitimi gerçekleştirecek. Vakıf, seviye bazında hikaye kitapları hazırlayacak.

ŞİMDİ TÜRKÇE ÖĞRENİYORLAR

Yeni Şafak’a açıklamalarda bulunan Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, “Okullarımızda 27 bin öğrencimiz var. Biz bu okulları FETÖ’den devralmadan önce Türkçe öğrettiklerine dair propaganda vardı. Ama öğrencilere baktığımızda Türkçe öğretilmediğini gördük, bizimle birlikte Türkçe öğrenmeye başladılar” dedi. Akgün, Türkçe öğrenen çocukların bölgelerde bulunan Türk firmalarında iş bulma imkanının da olduğunu belirtti.

300 BİN DOLARLIK YATIRIM

  • Yurt dışında Türkçe eğitimin yanı sıra Türk kültürünü de tanıttıklarını söyleyen Akgün, “Öğrencilerimiz ve aileleri Türk kültürünü tanıyorlar. Aile ziyaretleri yapılıyor. Ayda bir de olsa Türkiye ile ilgili seminerler konferanslar yapılıyor. Pek çok aile çocukları üzerinden Türkiye’yi tanıyor turist olarak ülkemize geliyorlar. Geçen yıl Sudan’dan 7 öğrenci Karadeniz’de bir üniversitemize başladı. Aileleri de gelip ziyaret ettiler, orada altı ailenin her biri ticarete başlayarak 300 bin dolarlık ülkemize yatırım yaptı” dedi. Akgün, Balkanlar’da da, Afirka’da da okullara taleplerin arttığını söyledi.
#​Türkiye Maarif Vakfı
#FETÖ
#Birol Akgün
5 yıl önce