|

Maaşlar sehven düşmüş: CHP'li belediye 'pardon' dedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi bazı çalışanların statüsünü değiştirdi. Uzman kadrosunda olanlar idari personel kadrosuna alındı. Bu durumdaki personel maaşlarında 4 bin 300 liradan 3 bin 200 TL’ye düşüş yaşandığı ortaya çıkınca ‘sehven’ denilerek düzeltildi.

Nur Banu Aras
00:00 - 17/01/2021 Sunday
Güncelleme: 04:48 - 17/01/2021 Sunday
Yeni Şafak
Konu AK Parti büyükşehir meclis üyeleri tarafından gündeme taşındı. Bunun üzerine hata da ortaya çıktı.
Konu AK Parti büyükşehir meclis üyeleri tarafından gündeme taşındı. Bunun üzerine hata da ortaya çıktı.
CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi personel statülerinde ve maaşlarında değişiklik yaptı. Yapılan yönetmelik değişikliği ile kadrolar sil baştan düzenlendi.
Bazı personellerin statüleri ve maaşları değişti. İlgili personel eşitleme adı altında yapılan bu değişikliği maaş bordrolarında öğrendi. Uzman kadrosunda olan bir personel idari personel kadrosuna alındı.
4 bin 300 lira alan söz konusu personellerin maaşları 3 bin 200 lira olarak bordroya yansıdı. Konu AK Parti büyükşehir meclis üyeleri tarafından gündeme taşındı. Bunun üzerine hata da ortaya çıktı.
  • CHP Büyükşehir Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu,
    “Geçen arkadaşlara cami imamlarının maaşlarının düşmesiyle ilgili konuyu öğrenip döneceğim demiştim. BelPa’da çalışan 8 tane imam, doğrudur. Sehven maaşlarında düşme olmuş ama şu an o düşmeler düzeltildi. Bu yanlışlığı yapanlarla ilgilide soruşturma başlatıldı”
    bilgisini verdi.
#Maaş
#CHP
#Belediye
3 years ago