|

Maç iptal sinemaya gelin

FETÖ’nün ankesörlü telefonlarda da şifre kullandığı ortaya çıktı. İmamların, aradıkları askerlere toplantının iptal olduğunu belirtmek için “maç iptal”, toplantıya çağırmak için ise “sinemaya gelin” dedikleri belirlendi.

Osman Özgan
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:36 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv: GATA
Arşiv: GATA

FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik 'ankesör' operasyonları hız kesmeden sürerken, yeni davalar açılmaya da devam ediliyor. Son olarak GATA'da doktor olarak çalışan Muhammed E. A. hakkında "FETÖ üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

30 DEFA ARANMIŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Muhammed E.A.'nın ankesörlü telefon trafiği yer aldı. Buna göre, şüphelinin, 2013-2014 yılları içerisinde Ankara'daki 2 farklı büfe, market, bakkal, gazete bayii gibi işyerlerine ait ücretli kontörlü hatlardan 30 defa arandığı belirlendi.

GATA’YA YÖNLENDİRDİLER

Şüpheli Muhammed E.A., ilk sorgusunda, ankesörlü telefona ilişkin tespitlere rağmen hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Ancak şüpheli A., ikinci sorgusunda etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. Örgütün askeri sınavlara girmesi için telkinlerde bulunduğunu ancak kendisinin tıp okumak istediğini söyleyince GATA Tıp Fakültesi'ne gitmesi konusunda yönlendirildiğini söyleyen A., 2005 yılında GATA'ya başladıktan sonra kendisiyle ilgilenen Mehmet D. ve Muhammet T. ile 2-3 hafta bir görüştüğünü kaydetti.

AKSİLİK OLUNCA ARIYORLARDI

Şüpheli, ankesörlü telefonlarla ilgili de itiraflarda bulundu. Grubunda bulunan örgüt üyesi asker arkadaşı ile önceden belirlenen gün ve saatte görüşme adresinde olduklarını söyleyen A., "Aksi bir durum olması halinde bana verdikleri cep numarasını söyledikleri şeklide ankesörlü, kontörlü hatlardan yani büfelerden arayıp bildiriyordum. Onlar da yine bir aksilik olması durumunda sabit hatlardan arayıp 'maç iptal' ya da 'sinemaya gelin' derlerdi. Bu konuşmalar en fazla 25-30 saniyelik görüşmeler olurdu" dedi.

  • Manevi flaş!
  • Şüpheli A., GATA Göz Kliniği’nde çalıştığı dönem içerisinde şifreyle çalışan programların bulunduğu flaş belleğe “manevi flaş” denildiğini söyledi. A., “Okumam veya çalışmam için vermediler ama benimle görüşmeye geldiklerinde Nadir kod adlı mahrem imamın ‘manevi flaş’ dedikleri içerisinde bir sürü şifre ile çalışan program olan dijital cihazı kendi bilgisayarına takarken görmüştüm” dedi.
#​FETÖ
#TSK
#GATA
6 yıl önce