|

Macit resmen en genç vekil

MHP İstanbul 1. Bölge adayı Hayrettin Nuhoğlu ile arasında milletvekilliği belirsizliği yaşanan AK Partili Muhammet Bilal Macit mutlu sona ulaştı. YSK, Macit'in milletvekili olduğuna hükmetti. Macit bugün mazbatasını alacak.

Orhan Turan
00:00 - 21/06/2011 Salı
Güncelleme: 01:23 - 21/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Macit resmen en genç vekil
Macit resmen en genç vekil

Meclis aritmetiğini etkileyecek 'vekil belirsizliği' İstanbul İl Seçim Kurulu'nun dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla noktalandı. Türkiye'nin en genç milletvekili adayı olarak tanıdığı AK Partili Muhammet Bilal Macit, bugün mazbatasını alarak göreve başlayacak. İstanbul 1. Bölge için MHP'nin yaptığı itiraz karara bağlandı. İstanbul İl Seçim Kurulu, AK Parti adayı Muhammet Bilal Macit'in milletvekili olduğuna hükmetti. Bu kararla birlikte MHP adayı Hayrettin Nuhoğlu'nun milletvekilliği hayali de suya düştü. Bu sonuçla İstanbul 1. bölgede 16. sırada yer alan Muhammet Bilal Macit, 27 yaşında milletvekili olma hakkı kazanarak, Meclis'in en genç vekili unvanını elde etmiş oldu. AK Parti de 326 sandalyede kaldı.

HAYIRLI OLSUN

Yeni Şafak'ın sorularını cevaplayan Macit, kendileri için sonucun belli olduğunu ancak yapılan itiraza karşı İl Seçim Kurulu'nun açıklamasıyla durumun netleştiğini söyledi. Seçim Kurulu'nun dünkü açıklamasına kadar MHP'li Nuhoğlu ile arasında kimin meclise gideceği konusunda belirsizliğin yaşanırken, Macit, sürecin yoğun geçtiğini ifade ederek açıklama yapmaktan kaçındı. Bugün öğlen saatlerinde mazbatasını alarak, göreve başlayacak Macit, “Şu aşamada açıklama yapmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Yarın (bugün) saat 11.00'da mazbatamı alacağım. Tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



13 yıl önce