|

Madende acı son

Kilimli’de ruhsatsız maden ocağında metan gazı sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada 3 işçi hayatını kaybetti 2 işçi yaralandı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:54 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Madende meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin cesetlerine yaklaşık 10,5 saat süren çalışma sonrası ulaşılabildi.
Madende meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin cesetlerine yaklaşık 10,5 saat süren çalışma sonrası ulaşılabildi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde yaşanan maden ocağı faciasında 3 işçi hayatını kaybederken, 2 işçi de yaralandı. Çamlık Mahallesi Dağ Yolu Sokağı’nda, İ.A’ya ait ruhsatsız bir maden ocağında metan gazı sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Yaralanan işçiler Evren Cinemre ve Adem Alibaş, mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı.

MAHSUR KALDILAR

Maden işçileri Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş ise ocakta mahsur kaldı. İşçilere ulaşmak için ocakta adeta seferberlik ilan edildi. Arama kurtarma çalışmalarına katılan aynı maden ocağında çalışan 5 işçi, içeride gazdan etkilendi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri de çalışmalara destek vedi. Yaklaşık 10,5 saat süren çalışmanın sonunda maden işçileri Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş’ın cansız bedenlerine ulaşıldı.


YAKINLARI FENALAŞTI

İşçilerin cenazeleri, tahlisiye ekibi tarafından dışarı çıkartılarak bölgede bekleyen ambulanslara alındı. Bu sırada işçilerin yakınları güçlükle sakinleştirildi. Naaşlar morg kaldırıldı. Vücutlarında yanıklar oluşan ve ocaktan çıkarıldıktan sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Evren Cinemre ve Adem Alibaş’ın da hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

HUKUKİ SÜRECE TAKİP

Bu arada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, patlamaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, söz konusu hukuki sürecin yakından takipçisi olunacağı bildirildi.

#Manisa
#Türkiye Taşkömürü Kurumu
#Kenan Çavuş
#Hasan Gençtürk
5 yıl önce