|

Maganda kurşunu bayram dinlemedi

Samsun'da Kurban Bayramı namazı sonrası magandalar tarafından tabancayla havaya rastgele ateş açılması sonucu evinin balkonunda iken kurşun isabet eden bir kişi yaralandı.

İha
00:00 - 4/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:48 - 4/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Maganda kurşunu bayram dinlemedi
Maganda kurşunu bayram dinlemedi

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nün "bayram magandaları"na karşı aldığı bütün tedbirlere rağmen yine korkulan olaylar oldu. İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi Nizamimülk Caddesi'nde bayram namazını kılıp evine gelen 48 yaşındaki Hasan Otar, 5. kattaki evinin balkonunda silah sesleri üzerine çocuklarını balkondan içeri girin diye uyardığı sırada sırtında bir acı hissetti. Kontrol ettiğinde vurulduğunu fark eden Hasan Otar, Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Samsun Orman İşletme Müdürlüğü'nde kadrolu işçi olarak çalışan Hasan Otar, "Namazdan eve döndüğümüzde farklı yerlerde silah sesleri yükselmeye başladı.Bu sırada balkonda bulunan çocuklarımı mermi isabet etmesin diye içeri girmelerini istedim. Çocuklar içeri girince birden sırtımda acı hissettim. Kontrol ettiğimde vurulduğumu anladım" dedi.Magandalara da seslenen Otar, "Mübarek bayram günü eli tetik tutan magandalar bu tetiği bırakıp elleriyle tespih tutsunlar" diye konuştu.

İlkadım ilçesinin Tepecik Mahallesi'nde ise bayram namazından evine dönen 34 yaşındaki Serhat Ayyıldız, evine girdiği sırada bir gürültü duydu. Geri dönüp kontrol ettiğinde evinin önünde park halindeki kapalı kasa kamyonetinin ön kaportasını kurşun deldiğini gören Ayyıldız polise haber verdi. Aracın ön tarafında yere düşmüş tabancadan çıkan kurşunu da bulan Serhat Ayyıldız, maganda terörünün artık son bulmasını istedi. Sorumsuzluğa tepki gösteren Ayyıldız, "Magandalar tarafından tabancayla açılan ateş sonucu söz konusu mermiler bize de isabet edebilirdi, başka bir insana veya canlıya da. Bu olaylara biran önce son verilmeli. Bu konuda gerekli cezalar artırılmalı" şeklinde konuştu.Polis her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

10 yıl önce