|

Mağaralar didik didik

Terör örgütü PKK’nın Karadeniz’e sızma girişimleri kararlı operasyonlarla başarısız olurken, kaçan teröristler, Tunceli’de mağaralara sığındı. Bölgeye gönderilen JÖAK timi 2 teröristi öldürürken, dehlizlerden kaçan 4 PKK’lı ise bölgedeki mağaralarda aranıyor. Teröristlerin gizlendiği mağaradan başka bir mağaraya uzanan 600 metrelik tünelin çıkışları tutuldu.

Şahin Şen
03:50 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 04:02 - 18/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Teröristlerin gizlendiği mağaralar tek tek tespit edilip imha ediliyor.
Teröristlerin gizlendiği mağaralar tek tek tespit edilip imha ediliyor.

Tunceli’de 2 PKK’lının öldürüldüğü mağaradaki operasyon sürüyor. Teröristlerin gizlendiği mağaradan başka bir mağaraya uzanan 600 metrelik tünel bulundu. Bölgeye gönderilen özel tim, buradan kaçan diğer 4 PKK’lının izini sürüyor.

Güvenlik güçlerinin peş peşe düzenlediği operasyonlarla terör örgütü PKK yurt içi ve sınır ötesinde ağır darbe aldı. PKK’lı teröristlerin Karadeniz Bölgesine sızma girişimi de engellendi. Buna yeltenen teröristlerin çoğu öldürülürken, kalan teröristler ise bölgeden kaçtı. Kış aylarının gelmesi ve jandarma asayiş ekiplerinin yaylalarda devriyeleri arttırması sonucu Karadeniz ormanlarında barınamayan teröristlerden 6’sı, Tunceli kırsalındaki bir mağaraya gizlendi. Örgütün kış aylarını geçirmek için Ovacık kırsalında hazırladığı mağara tespit edildi.


JÖAK TİMİ PEŞLERİNDE

  • 6 kişilik terörist grup ile ilk temas geçtiğimiz cuma günü sağlanırken 2 terörist burada öldürüldü. Mağarada yapılan aramalarda çok sayıda yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirildi. Operasyon yapılan mağaradan başka bir mağaraya uzanan 600 metrelik bir tünel olduğu ortaya çıktı. Aralarında mavi listede aranan PKK’nın sözde Tunceli bölge sorumlusunun da bulunduğu 4 terörist, mağara içindeki dehlizlerden kaçtı. Teröristleri yakalamak için Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı’ndan mağara operasyonları konusunda tecrübeli bir tim Ovacık’a sevk edildi.

İnlere baskın

Terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içindeki operasyonlar kar-kış demeden devam ediyor. Van, Bitlis, Bingöl ve Siirt'teki operasyonlarda, teröristlerin kullandığı çok sayıda sığınak ve silah deposu tespit edildi, araziye gömülü el yapımı patlayıcı (EYP), silah ve mühimmatlar ele geçirildi. Van Erciş'te cephanelik bulundu. Toprağa gömülü varillerden dragunov keskin nişancı tüfeği, BKC makineli tüfek, 4 AK-47 piyade tüfeği, 3 EYP düzeneği, 13 el bombası, 16 antitank mayını ve çok miktarda mühimmat çıktı. Bingöl Genç kırsalında PKK'lı teröristlerce kış üslenmesi için hazırlanan 5 odalı sığınakta 2 el bombası ile yaşam malzemeleri ele geçirildi. Siirt Eruh ve Pervari'de düzenlenen operasyonlarda, “tuzaklanan patlayıcıları eş zamanlı patlatma özelliği taşıyan 5 ayrı sistem ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler” bulundu. Bitlis'in Tatvan ve Mutki ilçeleri kırsalında tespit edilen 3 sığınak, depo, 2 avcı boy çukuru ve 5 gözetleme mevzisinde ise EYP düzenekleri ele geçirildi.

  • Diyarbakır’da 1 polis şehit
  • Diyarbakır'ın Hani ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada terörle mücadele polisi Nazım Tuncer şehit düştü, 1 polis de yaralandı. Diyarbakır’da dün akşam saatlerinde 2 PKK’lı teröristin içinde bulunduğu aracı takip eden polis ekiplerine ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, yaralı polisler helikopterle Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaralılardan Nazım Tuncer yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bölgede teröristlerin yakalanmasına yönelik başlatılan ortak operasyon sürüyor.
#PKK
#Mağara
#Terörist
5 yıl önce