|

Mağduriyet giderilecek

AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, sel felaketinin yaşandığı Ordu’da bin 300 ton fındıkın zayi olduğunu belirterek, vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız
​AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız

Ordu'da sel afetinin ardından yaralar sarılmaya başlanırken, hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceği belirtildi. Felaketin hemen ardından gittiği bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, ilk belirlemelere göre bin 300 ton fındığın selde heba olduğunu söyledi. Yediyıldız, Ordu Valiliği'nin hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra esas zararın gün yüzüne çıkacağını kaydetti.

KÖYLERE ULAŞIM SAĞLANDI

Karadeniz bölgesinde fındık mevsiminin yaşandığını bir dönemde sel felaketinin yaşandığına dikkat çeken Yediyıldız, "Hem toplanarak harmana götürülmüş hem de daha toplanmayan fındıklar büyük zarar gördü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bununla ilgili talimat verdi. İnşallah en kısa zamanda vatandaşın mağduriyeti giderilecek" dedi. Bağlantı kesilen 40 köyle ulaşımın sağlandığını ifade eden Yediyıldız, “Yapılan çalışmalar sonucu köylere su ve elektrik verilmeye başlanacak” diye konuştu.

AFAD’DAN 1 MİLYON LİRA

Yediyıldız, Ünye’den Fatsa’ya geçiş güzergahındaki uluslararası yolun 1960’da yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti: “Yıkılan Cevizlidere'deki köprümüz eskiydi. Otobanın batıdan doğuya giden tarafı da sele dayanamadı. Şimdi doğudan batıya geçişi sağlayan diğer şerit kullanılıyor. O yol 1998’de yapılmıştı. Trafik bu güzergah üzerinden çift şerit olarak sürüyor. Köprülerin yapımına hemen başlanacak. AFAD ilk etapta Ordu için 1 milyon liralık yardım ulaştırdı."

  • 18 ev boşaltıldı
  • Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde önceki gece etkili olan şiddetli yağışın ardından 18 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, yaptığı açıklamada, yağışın ardından heyelan riskinin bulunduğu bazı mahallelerdeki 18 evin tedbir amaçlı tahliye edildiğini aktardı. Yanık, evlerde bulunan 77 kişinin yurtlara yerleştirildiğini kaydetti. Yanık, ilçede yağmurun şiddetini azaltmasıyla vatandaşların yeniden evlerine gönderileceğini ifade etti. Öte yandan şiddetli yağış nedeniyle İkizce ilçesinde de bazı mahallelerde heyelan meydana geldi. Belediye ekipleri, heyelan nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
#AK Parti
#Ordu
#Şenel Yediyıldız
6 yıl önce