|

Mahalleli diken üstünde: Korkuyla yaşıyorlar

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'ndeki bir sokakta yaşayan vatandaşlar, meydana gelen heyelandan dolayı her gün ölüm korkusuyla yaşıyorlar.

Yeni Şafak
12:16 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 12:22 - 19/01/2019 Cumartesi
IHA
Dik bir toprak zeminli sırtta kurulu olan sokakta zemin gün geçtikçe kayıyor.
Dik bir toprak zeminli sırtta kurulu olan sokakta zemin gün geçtikçe kayıyor.

Kadirli'ye bağlı Şehit Mustafa Yağız Mahallesi 547 sokakta oturanlar toprak zeminde meydana gelen çöküntülerden dolayı zor günler geçiriyor.

Dik bir toprak zeminli sırtta kurulu olan sokakta zemin gün geçtikçe kayıyor. Geçtiğimiz hafta Osmaniye ili genelinde etkili olan sağanak yağışların ardından evlerin bulunduğu alanda meydana gelen büyük heyelan ise sokak üzerinde kurulu 10 evi tehdit ediyor.

Toprak kayması ve çöküntülerin büyük yarıklar oluşturduğu mahallede, 547 sokağın sakinleri çaresizce korku dolu günler geçiriyor.


Heyelan yüzünden her gün ölüm korkusuyla yaşadıklarını çaresizce beklediklerini belirten mahalle sakinlerinden Zekiye Paksoy, “Heyelan benim evime ulaşmak üzere. Dişimizden tırnağımızdan arttırarak bir ev yaptırdık. O da bu şekilde heyelana gidecek. Mahalle komple heyelandan yıkılacak. Gece yatarken özellikle çok korkuyoruz” şeklinde konuştu.


#Osmaniye
#Kadirli
5 yıl önce