|

Mahir Hoca'ya son veda

MİT eski mensubu Prof. Dr. Mahir Kaynak son yolculuğuna uğurlandı. Kaynak için Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Kaynak, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2015 Salı
Güncelleme: 21:49 - 16/02/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli İstihbarat Teşkilatı tarihinde önemli bir rol oynayan ve geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Prof. Dr. Mahir Kaynak toprağa verildi. Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde, 81 yaşında vefat eden Kaynak’ın eşi Şükran Kaynak, kızları Melike Beykoz, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve damadı Lutfi Arıboğan’ın da aralarında bulunduğu yakınları, taziyeleri kabul etti.

ÜST DÜZEY KATILIM

Cenaze törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, MİT eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş’in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. 

SIKINTILAR YAŞADI

MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ile MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür meslektaşları hakkında konuştu. Cenazeye birlikte çalıştığı Mahir Kaynak’ı çok sevdiği için katıldığını söyleyen Eymür, “Hizmeti olmuştur kendisinin, sıkıntıları olmuştur hizmetinden dolayı” dedi. 

TÜRKİYE’NİN BEYNİYDİ

Kendisini ispat etmesi zor oldu biraz” şeklinde konuştu. MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ise Mahir Kaynak’ın aile büyüğü olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin bir büyüğüydü, bir beyniydi. Onu her zaman anacağız” dedi. Kişi ve kurumların çelenk gönderdiği törende, MİT Müsteşarlığının gönderdiği üzerinde 'Müsteşar' yazılı çelenk dikkat çekti.

Karacaahmet’e defnedildi

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın cenaze namazını kıldırdığı Kaynak’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, zabıta mangası tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına taşındı. Kaynak’ın cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.  

#Milli İstihbarat Teşkilatı
#Prof. Dr. Mahir Kaynak
#Cevat Öneş
9 yıl önce