|

Mahremlerin vekillerine operasyon

FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanmasında yer alan 88 eski polis hakkında gözaltı kararı verildi. Polislerin, sivil imamların yerine atanan “vekil imam”lar olduğu belirlendi.

Haluk Karakaya
04:00 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 04:51 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik dün yeni bir operasyon başlattı. Daha önce TSK, emniyet, MİT gibi hedef aldığı stratejik kurumlardaki örgüt mensuplarının kontrolü için dışarıdan sivil imamlar görevlendiren örgütün, 17/25 Aralık sürecinden sonra kirli planlarının ortaya çıkması üzerine hücre yapılanması içindeki bazı emniyet mensuplarını "Vekil İmam" adı altında örgüt sorumluluğuna getirdiği ortaya çıktı.

60'I GÖZALTINA ALINDI

Örgütün yakalanan sivil imamlarının yerine görevlendirdiği vekil imamlara yönelik operasyonda 88 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin 60’ı yakalandı. Ankara’da ByLock kullanan 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sakarya'da mahrem askeri yapılanmaya yönelik operasyonda 10 asker için gözaltı kararı verildi. Denizli'de de, firari FETÖ sanıklarının gizlenmesine yardım eden 7 şüpheli yakalandı.

#FETÖ
#Emniyet
#Mahrem Vekil
6 yıl önce