|

Makara yok! İstihdam çocuğu büyütüyoruz

Başbakan Erdoğan, istihdama yönelik vaadlerini ciddiye almayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine Brezilya'dan cevap verdi: Hakara, makara yapmıyoruz, iş yapıyoruz. Sen daha nerdesin; çocuk doğdu, çocuğu büyütüyoruz

Erhan Seven
00:00 - 27/05/2010 Perşembe
Güncelleme: 01:12 - 27/05/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Makara yok! İstihdam çocuğu büyütüyoruz
Makara yok! İstihdam çocuğu büyütüyoruz

Önceki gün bir dizi temasta bulunmak üzere Güney Amerika'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerini Brezilya'ya giderken uçakta cevaplandırdı.

TAYYİP ERDOĞAN VURGUSU

Erdoğan bir gazetecinin “İstihdamda bir iyileşme bekliyor musunuz?” sorusuna “Sen daha nerdesin; çocuk doğdu, büyütüyoruz” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun istihdamı artırmaya yönelik sözleri hatırlatılınca Başbakan Erdoğan şöyle dedi: “Başbakanın birilerine cevap yetiştirecek hali yok. Bak şu anda Brezilya yolundayım. Hakara, makara yapmıyoruz, iş yapıyoruz.”

SPEKÜLASYON...

Başbakan Erdoğan “Kılıçdaroğlu'nun Recep Bey kullanımı sizi rahatsız etti mi?” sorusuna da “Bu tür spekülasyonların içine Tayyip Erdoğan'ı çekemezsiniz” diye yanıt verdi. Özellikle yaz aylarında istihdamın artacağına vurgu yapan Başbakan Erdoğan; “İstihdamda şu anda girdiğimiz mevsim bizim için özellikle hizmet sektöründe yeni alanlar doğuracaktır. Biz bu alanı görmezlikten gelemeyiz. İstihdamın sürdürülebilir olmasına yönelik Çalışma Bakanlığımız'ın yaptığı çalışmalar var” dedi.

MİT'TE DIŞ İSTİHBARAT ATAĞI

MİT Müsteşarlığı'na Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan'ın atandığı açıklayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Göreve atadığımız arkadaşımız eğer ki Cumhurbaşkanımız onamasını yaptıysa öyle sanıyorum ki yarından sonra Resmi Gazete'de yayınlanır. O da görevine başlar. Biliyorsunuz MİT'in birinci derecede ağırlıklı görevi yurt dışı istihbarattır. Yurt dışı istihbarat için de yeni müsteşarımız bu noktada atılması gereken adımları atmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir.”

ENTERESAN ANKET VE SONUCU

Anadolu uçağında Erdoğan'ın yanında bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de, 2010'un ilk 5 ayında ihracatta yüzde 24 artış olduğuna dikkat çekerek, “İstihdama daha büyük bir şekilde yansıyor” dedi.


Şampiyonluk yabancıya gitmedi

Başbakan Erdoğan, uçak havalandıktan kısa bir süre sonra muhabirimiz Erhan Seven'in yanına gelerek futbol sohbeti yaptı. Erhan Seven; Erdoğan ile yaptığı futbol sohbetini şöyle aktardı: “Gazeteci arkadaşlarımız Fenerbahçeli olduğumu Başbakan'a ileterek şampiyonluğu kaçırmamızdan dolayı hâlâ çok üzgün olduğumu belirttiler. Başbakan Erdoğan 'Hakikaten maçta son 3 dakikada ne oldu?' diye sordu. Ben de 'büyük yıkım oldu, hüsran oldu' diye cevap verdi. Erdoğan da bunun üzerine 'O kadar mı ya, üzülme, şampiyonluk yabancıya gitmedi' diyerek Bursaspor'un şampiyonluğuna üzülmediğini dolaylı olarak söylemiş oldu.”


TOBB ve TİM'den 2 milyon işçi sözü

“İstihdama dair rakam verebilir misiniz?” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi: “Bu konuda rakam vermek mümkün değil. Daha önce benim verdiğim TOBB'la ilgili bir rakamdı. Ben orada çok reel bir rakam vermiştim. Şu anda gelirken işadamlarıyla görüşüyorum. TOBB bu arada çok büyük istihdamlar yaptı. Bunların havuzu belli değil. Havuz artık TOBB'da. Burada önemli olan TOBB'un da Genel Kurulu'nda dendiği gibi 1.5 milyonluk bir istihdam hedeflenmiş durumda. TİM'de 250 bin kişiyi istihdam hedeflediklerini söyledi.”



14 yıl önce