|

Malatyalılar yeni meydana kavuşuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi şehre sembol olacak bir meydan kazandırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mevcut ağaçların korunacağını ve yeni ağaçların dikileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya’mızın güzelliğine güzellik katacağız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 05:13 - 17/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Meydan alanında bulunan Ziraat Bankası binası, yeni yer ve bina yapımı konusunda sağlanan anlaşmanın ardından yıkılmıştı.
Meydan alanında bulunan Ziraat Bankası binası, yeni yer ve bina yapımı konusunda sağlanan anlaşmanın ardından yıkılmıştı.

Malatya’nın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması konusunda kısa, orta ve uzun vadede projelerini hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi doğal ve tarihi güzelliklerin korunmasının yanı sıra Malatya’nın sembol mekanlarını da düzenliyor. Bu kapsamda Şehit Fahri Koçyiğit ve Atatürk Caddesinin çevrelediği kent meydanında bulunan yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Bu ay sonuna kadar yıkım ve moloz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasından sonra meydanda yeni düzenleme çalışmaları başlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Kent Meydanı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Malatya’nın sembol mekanları olan Kernek Meydanı, Kanalboyu, Hürriyet Parkı, Şire Pazarı, Bakırcılar Çarşısı ve Pınarbaşı’nın geçmişte düzenlenerek kente yakışır bir hale getirildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Polat, Hayvanat Bahçesi, Beydağı Tabiat Parkı, Beylerderesi Şehir Parkı’nın da bu sembol mekanlar arasına gireceğini söyledi.

YENİ AĞAÇLAR DİKİLECEK

Yerli, yabancı birçok turistin bir şehirde ilk uğradığı yerlerin başında kent meydanları geldiğini ifade eden Başkan Polat, “Malatya Yeni Kent Meydanı için çalışmalara başladık. Alan üzerinde bulunan yapıları yıkıyoruz. Bu çalışmaların devamında 7 bin metrekare üzerinde kent meydanı çalışmaları yapacağız. Meydan üzerinde bulunan mevcut ağaçlarımızı koruyacak, üzerine de yeni ağaçlar dikeceğiz. Yer zemini, kent mobilyaları ve peyzaj öğeleriyle daha nezih ve güzel bir meydan düzenlemesi yapacağız. Malatya’mızın güzelliğine güzellik katacağız” dedi.

#​Malatya
#Hacı Uğur Polat
5 yıl önce