|

Malazgirt’te görkemli şölen

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 948’nci yıl dönümü bu yıl da görkemli kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin de katılacağı kutlamalar, 23 Ağustos’ta Ahlat’tan başlayıp, 26 Ağustos’ta Malazgirt’te sona erecek. Kutlamalara 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 10/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:02 - 10/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yıl dönümü bu yıl da görkemli bir etkinlikle kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin de katılacağı kutlamalar, 23 Ağustos’ta Bitlis’in Ahlat ilçesinde başlayacak ve 26 Ağustos’ta Muş’un Malazgirt ilçesinde sona erecek. Dört başlıkta gerçekleştirilecek kutlamalara 100 bin kişinin katılması bekleniyor. Geçtiğimiz yılki kutlamalarda Erdoğan Ahlat’a Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağının müjdesini vermişti. Erdoğan’ın bu yılki kutlamalarda köşkün son halini de denetlemesi bekleniyor.


3 GÜN BOYUNCA KUTLANACAK

  • Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yılı bu yıl da görkemli kutlamalara sahne olacak. 23 Ağustos’ta başlayacak etkinlikler 26 Ağustos’ta son bulacak. Ahlat’ta startı verilecek etkinlikler Malazgirt’te sürecek.

100 BİN KİŞİNİN KATILIMI BEKLENİYOR

Geleneksel sporlar, geleneksel uygulamalar, kültür etkinlikleri ve dini merasimler olmak üzere dört başlıkta gerçekleştirilecek kutlamalara, 100 bin kişinin üzerinde katılım bekleniyor.

SEMBOLİK BÜYÜKLÜKTE

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de Ahlat’taki törenlere katılması planlanıyor. Bitlis’in Ahlat ilçesi 31 Mart seçimlerinde sembol ilçe olduğu için Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti’ye bırakılmıştı ve buraya bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşa edilmesi planlanıyordu.

1071 METREKARE ALANDA

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan da Malazgirt Zaferi’nin 947’inci yılı anma etkinliklerinde yaptığı konuşmada Ahlat’ta 10 dönüm alanda, 1071 metrekare oturma alanına sahip bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapacaklarını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapımı son aşamaya gelen köşkü de incelemesi bekleniyor.
#Ahlat
#Malazgirt
#Malazgirt Zaferi
#Kutlama
#Devlet Bahçeli
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce