|

Maliye Bakanı Şimşek''in edebiyat sevgisi

Molierre, Victor Hugo, Honore De Balzac, Paul Valery, William Shakespeare, Oscar Wilde, Mark Twain, Maksim Gorki; Mevlana, Yunus Emre; Necip Fazıl, Cemal Süreyya, Sezai Karakoç. Roman ve şiirleri ile belleklerde olan bu isimlere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de ilgi duyuyor, devamlı atıfta bulunuyor.

Cihan
00:00 - 11/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 14:25 - 11/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Maliye Bakanı Şimşek''in edebiyat sevgisi
Maliye Bakanı Şimşek''in edebiyat sevgisi

Twitter''ı etkin kullanan Şimşek, web ortamında ünlü kalemlerden yararlanarak aşk, umut ve mutluluk iletilerini vurguluyor.

Moliere, Victor Hugo, Honore De Balzac gibi Fransanın önde gelen edebiyatçılarından ilham alan Şimşek, ağırlıklı William Shakespeare, Oscar Wilde, Mark Twain, Maksim Gorki gibi romancılardan da alıntı yapıyor.

Ekonomi yönetiminin önemli aktörlerinden Şimşek, Tekke Edebiyatı''na da duyarlı. Erenlerden olup beyitleri kulaktan kulağa yayılan Mevlana ve Yunus Emre, Maliye Bakanı''nın ilgi odağında. İki erenin aşka ve ahlaka dair ibarelerini okuyan Mehmet Şimşek, bunları belli aralıklarla tweetliyor.

Şimşek, sosyal ağda yer yer şiirleri akıllarda ve gönüllerde önemli yeri olan Necip Fazıl, Cemal Süreyya ve Sezai Karakoç''un mısralarına göndermede bulunuyor. Yer yer de Lincoln ve Sokrates gibi siyasiler ile felsefecilerden yararlanıp sorunlara öneriler sunuyor. Lincoln''ün ''Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, Söyleyeyim: Annem'dir.'' sözü ve Sokrates''in ''Eğitimin pahalı olduğu kanaindeyseniz cehaletin bedelini hesaplayın.'' ibareleri bu aralar Twitter''da büyük beğeni topluyor.

11 yıl önce