|

Malki cinayeti sanığı teslim oldu

Bursa'da 1995 yılında işlenen işadamı Nesim Malki cinayeti ile ilgili tetikçi olduğu iddiasıyla 9 yıldır aranan Oğuz Işıklı, avukatı ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu.

Aa
00:00 - 13/06/2007 Çarşamba
Güncelleme: 11:34 - 13/06/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Malki cinayeti sanığı teslim oldu
Malki cinayeti sanığı teslim oldu

12 yıl önce Musevi asıllı işadamı Nesim Malki'nin İstanbul Yolu üzerinde aracında öldürülme olayına karıştığı iddiasıyla aranan Oğuz Işıklı (33) sabah saatlerinde avukatı Veysel Aşkın ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Cinayet soruşturması kapsamında, diğer sanıklarla birlikte açılan dava yakalanamadığı için ayrılan Oğuz Işıklı'nın, sorgusunun ardından hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.



Oğuz Işıklı avukatı Veysel Aşkın ile birlikte Organize Polisi nezaretinde eli kelepçeli halde sağlık kontrolü için adliyeye getirildi. Adli Tıp'taki kontrolün ardından Işıklı, tekrar Acemler'deki Organize ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Işıklı'nın avukatı Veysel Aşkın, Oğuz Işıklı'nın daha önce yurtdışında olduğunu belirterek, "Teslim oldu. Kendisi sırtındaki kamburu kaldırıp normal hayatına dönmek istediğini söyledi. Kendisiyle ilgisi olmayan bir itham olduğunu, bunu temizlemek istediğini beyan etti" diye konuştu.

Işıklı'nın Savcılığın talimatına göre sorgulanacağı ve daha sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan, Malki cinayeti davasında yargılanan Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu sanıklar hakkındaki davanın da karar aşamasında olduğu bildirildi.

17 yıl önce