|

Manavgat’a itfaiye desteği için yola çıktılar

Antalya’da etkili olan ve tüm ülkenin canını yakan yangınları söndürme çalışmalarına destek için yurdun dört bir yanından itfaiye ekiplere harekete geçti.

10:49 - 1/08/2021 Pazar
Güncelleme: 15:55 - 1/08/2021 Pazar
IHA
Amasya Belediyesi, Antalya’da görev almak üzere bölgeye bir itfaiye aracı ve 3 personel gönderdi.
Amasya Belediyesi, Antalya’da görev almak üzere bölgeye bir itfaiye aracı ve 3 personel gönderdi.

Türkiye birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla mücadele ederken, önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangınları da söndürme çalışmaları sürüyor.

Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler, itfaiye ekiplerini Antalya’daki yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına destek olmak için bölgeye gönderiyor.


İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Adana, Antalya ve Muğla’da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek için 719 personel ile 150 aracın bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yangınla mücadele ekiplerimizden 719 personel, 150 araç 28-31 Temmuz arasında söndürme çalışmalarına destek olmak üzere Adana, Antalya ve Muğla’ya sevk edildi. İstanbul olarak dualarımız ve yüreklerimiz yangından mağdur olan vatandaşlarımızla birlikte" ifadelerini kullandı


3 arazöz ve uzman ekip

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in talimatıyla 3 arazöz aracı ve uzman ekipler yangınları söndürme çalışmalarına destek için görevlendirildi. 3 arazöz ve uzman ekipler, yangınlara edilen müdahaleye katkı sağlamak amacıyla dün akşam saatlerinde Pendik’ten Antalya’ya doğru yola çıktı.



Bozüyük İtfaiyesi de destek veriyor

Bozüyük Belediyesi İtfaiyesi, istenilen noktalara nakledilerek yangın söndürme çalışmalarına destek verecek. Tüm hazırlıklarını tamamlayarak harekete geçen ekip, Antalya’ya uğurlandı.

Amasya'dan araç ve personel desteği

Amasya Belediyesi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınının söndürülmesinde görev almak üzere bölgeye bir itfaiye aracı ve 3 personel gönderdi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Temennimiz bir an önce yangının kontrol altına alınmasıdır. Bölgede çalışan bütün ekiplerimizin rabbim yardımcısı olsun” dedi.


Erzurum'dan 7 araç, 20 personel

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki itfaiye ekipleri orman yangınlarının devam ettiği Antalya için yola çıktı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “7 araç 20 personelimiz ile orman yangınlarının devam ettiği Antalya bölgesine yardıma gidiyoruz. Bugüne kadar tüm zorlukları birlik olarak aştık. Şimdi de bir olup, afetlerin üstesinden geleceğiz” dedi.

Mücadeleye Giresun’dan destek geldi.

Giresun Belediyesi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadeleye destek olması amacıyla araç ve personel gönderdi. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 1 araç 3 personel Antalya’ya hareket etti.

Ayrıca Espiye Belediyesinden 1 araç ve 2 personel ile Yağlıdere Belediyesinden 1 araç ve 2 personel de Antalya’ya hareket etti.


#Pendik İtfaiyesi
#Bozüyük İtfaiyesi
#Amasya İtfaiyesi
#Antalya
3 yıl önce