|

Bakan Bekir Pakdemirli: Manavgat'taki yangınla ilgili kundaklama şüphesi araştırılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya Manavgat'taki yangınla ilgili açıklama yaptı. 53 kişinin dumandan etkilendiğini ve 4 mahallenin tahliye edildiği bilgisini paylaşan Pakdemirli, kundaklama iddiasına ilişkin de "Adli ve kolluk soruşturma sürüyor. Sebepler sonra çıkabiliyor. Hatay'daki yangının nedeni ve failleri bir yıl sonra belli oldu" dedi.

17:25 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 18:25 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin bölgedeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları şöyle:

"RÜZGAR YANGINI BÜYÜTÜYOR"

Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'te farklı noktalarda yangın başladı. İlk yangın haberi kırsal Yeniköy Mahallesi'nden geldi. Yangın 4 noktada çıktı. Rüzgar yangını büyütüyor. Can kaybı olmaması için çaba gösteriyoruz.



53 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı. 53 kişi dumandan etkilendi.

"KUNDAKLAMA İDDİASI ARAŞTIRILIYOR"

İşimiz şu an yangınla mücadele etmek. İncelemeler sürüyor. Gereken açıklama yapılır. Adli ve kolluk soruşturma sürüyor. Sebepler sonra çıkabiliyor. Hatay'daki yangının nedeni ve failleri bir yıl sonra belli oldu.


#antalya
#manavgat
#bekir pakdemirli
3 yıl önce