|

Manisa'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Saat 22:22'de Manisa'nın Aksihar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Deprem sonrası açıklamalarda bulunan Manisa Valisi Ahmet Deniz, "Çeltikçi Mahallesi'nde birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok" ifadelerini kullandı. AFAD'da yapılan açıklamada ise, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibariyle can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

22:27 - 22/01/2020 Çarşamba
Güncelleme: 23:09 - 22/01/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova ve Bursa'da da hissedildi.

Depreme ilişkin Akhisar Belediye Başkanı açıklamalarda bulundu.

"Yaralı yok"


  • Manisa Valisi Ahmet Deniz depreme ilişkin, "Çeltikçi Mahallesi'nde birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok" diye konuştu.

AFAD: Can kaybı ve yaralanma yok

Depremin ardından AFAD'dan gelen açıklamada,
"Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibariyle can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır"
ifadeleri yer aldı.

Akhisar Belediye Başkanından açıklama

  • Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu, "Şehir merkezinde ciddi sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırkağaç'ta da 4,1 büyüklüğünde deprem

Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 3 dakika sonra saat
22.25'te Kırkağaç ilçesinde de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çok geniş bir alanı etkileyen sarsıntı, Marmara ve Ege bölgesinde hissedildi. Bölgede bugün irili ufaklı birçok ayrı sarsıntı meydana geldi.



#Deprem
4 yıl önce