|

Manisa’dan Van’a gönül kütüphanesi

Şehitler Ortaokulu tarafından başlatılan ‘Kitap kumbaram’ projesi kapsamında binlerce kitap Manisa’dan kilometrelerce uzaklıktaki Van’ın Çatak ilçesinde kurulacak olan kütüphanede yer alacak. Proje koordinatörlerinden Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, “Bu projeyi ömrüm olduğu sürece gerçekleştirmeyi planlıyorum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2019 Salı
Güncelleme: 02:48 - 1/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Kitap kumbaram projesi büyüyerek devam ediyor.
Kitap kumbaram projesi büyüyerek devam ediyor.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Şehitler Ortaokulu Türkçe öğretmenlerinden Gönül Kovan Gürakan ve Alpaslan Yılmaz Gürakan tarafından başlatılan ‘Kitap kumbaram’ projesi büyüyerek devam ediyor.

Türkiye’nin pek çok ilinde başlatılan kitap toplama kampanyası toplumun her kesiminden büyük destek görürken proje kapsamında Şehitler Ortaokulu başta olmak üzere Manisa’daki pek çok okula, iş yerlerine ve diğer illerdeki okullara konulan kumbaralar sayesinde 26 Nisan 2019 tarihinde
‘Kitap kumbaram kütüphanesi’ tabelasıyla Van’ın Çatak ilçesi Görentaş mevkiindeki Karaboğaz Ortaokuluna büyük bir kütüphane kurulacak. Çatak Kaymakamlığının da okulda kütüphane için çalışmalara başladığı öğrenildi.

Proje sayesinde ihtiyacı olan çocuklar kitaplarla buluşurken aynı zamanda da kitaplarını paylaşan çocuklara paylaşma, yardımlaşma, sevgi, saygı, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi kazanımlar da verilmiş olacak. Toplanan kitaplar okul öğrencileri tarafından kolilere yerleştirilerek proje öğretmenleri tarafından kargoyla Van’a gönderildi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULACAK

Okul Müdürü Tayfun Sarıbeyler tarafından da desteklenen proje hakkında bilgi veren Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, “
Bu projeyi başlatırken en çok da köy okullarına yardım etmeyi hedefledik ama bir diğer önemi de kendi çocuklarımıza paylaşmayı, birlik beraberliği, sevgiyi, saygıyı, yardımlaşmayı öğretmek. Karşılıklı pozitif bir iletişim olacak. Proje sayesinde Manisa ve Van arasında bir gönül köprüsü kurulacak
” dedi.

‘AÇILIŞ İÇİN BİZ DE GİDECEĞİZ’

Projenin Eylül ayında başladığını kaydeden Gönül Kovan Gürakan, şunları söyledi: “
Kumbaramız defalarca doldu taştı diyebilirim. Şu an 3 bine yakın bir kitabımız oldu. 26 Nisan tarihine kadar sürecek bu proje. 26 Nisan’da Van’ın Çatak ilçesindeki Kayaboğazı Ortaokulunda kütüphanemizi kuruyoruz ve açılışını yapacağız. Bizler de buradan gitmeyi hedefliyoruz isteyen öğrencilerimizle beraber. Onlar orada heyecanla bekliyorlar, biz kurulmasını heyecanla bekliyoruz.
  • ‘ORADA KİTABA VERİLEN ÖNEMİ BİLİYORUZ’
  • Projenin diğer bir öğretmeni olan Alpaslan Yılmaz Gürakan ise duygularını şöyle dile getirdi: “Eşimle beraber yürüttüğümüz ‘Kitap kumbaram’ projesi biraz daha büyüyerek Van’ın Çatak ilçesi Kayaboğazı Ortaokuluna kütüphane olarak gerçekleşecek. Nisan ayında açılışı yapılacak olan kütüphanemize ilgi yoğun. Van’daki öğrencilerimizin de bu anlamda umutla beklediklerini biliyoruz. Bizler de Muş’ta görev yaptık. Oradaki öğrencilerin kitaba verdiği önemi biliyoruz. Bu anlamda onların derdine bir nebze de olsa çare olursak ne mutlu bize ve öğrencilerimize.”

‘BİLGİLERİ ÇOĞALACAK’

‘Kitap kumbaram’ projesine kumbaraya attıkları kitaplarla destek olduklarını kaydeden okulun 6/D sınıfı öğrencilerinden Emre Tuncer, “Toplanan kitaplar Van’a ve Türkiye’deki diğer illere gönderilecek. Çocuklara bu kitaplar ulaşacağı için çok seviniyoruz. Kitap okuyabilecekler. Kitap okuyunca bilgileri çoğalacak. Kitapların yanı sıra test kitapları da gönderdik. Test de çözebilecekler” diye konuştu.

#Van
#Manisa
#Kovan Gürakan
5 yıl önce