|

Marie Clair Kandil'de: PKK'lı Kürt amazonlar

Kandil Dağı'ndaki PKK kampındaki günlük yaşama mercek tutan dünyaca ünlü moda dergisi Marie Claire, PKK'lı kadın teröristleri despot yönetimlere karşı savaşan "Kürt Amazonlar" olarak tanıttı

Yeni Şafak
01:00 - 7/11/2005 Pazartesi
Güncelleme: 13:38 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Marie Clair Kandil'de:

PKK'lı Kürt amazonlar
---------------------- manset ---------------------

  • RECEP YETER / İSTANBUL

    Dünyaca ünlü moda dergisi Marie Clair, Ekim sayısında ilginç bir habere imza attı. Irak-İran sınırındaki Kandil Dağı'nda bulunan terör örgütü PKK kampına giden ve kamptaki günlük yaşamı mercek altına alan Marie Clair'in muhabiri, kadın teröristleri "Kürt Amazonlar" olarak tanıttı. Oldukça yumuşak ve sempatik bir dille sunulan haberde, kamptaki teröristlerden "milis" olarak söz edildi. "Kürt Amazonlar"ın sadece "despotçu yönetimlere karşı değil, aynı zamanda kadın-erkek ayrımcılığına karşı mücadele" ettikleri savunulan haberde, kampta fakülte mezunu kadınların da bulunduğu ifade edildi.
    Türkiye sayısında yok

    Marie Clair, başta Fransa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde o ülkenin dilinde yayın yapıyor. Kandil Dağı'nda yapılan haber Fransa'daki Ekim ayı baskısında yer alırken, Türkiye'de Türkçe yapılan baskıda ise yer almadı. Bol fotoğraflı kullanılan haberde, PKK'lı kadın teröristler, silahlı ve silahsız eğitim yaparlarken, çeşitli otomatik silahlarla atış talimleri gerçekleştirirken görülüyor. Haberin ilginç özelliklerinden biri ise kadın teröristlerin oldukça neşeli olarak yansıtılması. Kimi karelerde, voleybol oynarken, bilgisayar üzerinde çalışırken görülen kadın teröristler, üzerlerindeki tek tip üniformalarla, tarlada çalışıp kasalarla domates taşırken, çamaşır yıkarken de görüntüleniyor.

    Sözde Kürdistan haritası
    Haberde PKK mensubu olan kadın teröristlerin 25 ile 35 yaşları arasında oldukları dile getirilirken, bazı kadınlarla yapılan röportajlara da yer veriliyor. Röportajlarda, kadınların yalnızca Kürt meselesi için değil, cinsiyetlerine yönelik baskılara karşı da mücadele verdiklerini anlatıyor. Haberde PKK hakkında bilgi verilirken, bu bilginin hemen yanıbaşında ise Türkiye'nin bazı illerini de içine alan sözde Kürdistan haritasına yer veriliyor. Haberde kampta internet, basın merkezi ve progpaganda birimi olduğu da ifade ediliyor.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce