|

Marka ülkelerin fikir hazinesi haline geldi

İcatları ile Türkiye'ye uluslararası alanda başarı sağlayan kişi ve kurumlara ödüllerini veren Başbakan Erdoğan, sınai mülkiyet haklarının ülkelerin fikri hazineleri haline geldiğini söyledi

Haber Merkezi
00:00 - 15/02/2008 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 15/02/2008 Cuma
Yeni Şafak
Marka ülkelerin fikir hazinesi haline geldi
Marka ülkelerin fikir hazinesi haline geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda Ar-Ge çalışmalarına daha çok önem vereceğini ve bu çerçevede bilimsel alanda önemli başarılara imza atacaklarını söyledi. Türk Patent Enstitüsü'nün düzenlediği patent ligi ödül törenine katılan Başbakan Erdoğan, icatları ile Türkiye'ye uluslararası alanda başarı sağlayan kişi ve kurumlara ödüllerini verdi.

PATENT AJANSI GELİYOR

Başbakan Erdoğan, başvuru sayısının artması kadar, patentli buluşların ticarileştirilmesine de önem verdiklerini belirterek, "Bunun için Patent Değerlendirme Ajansı'nı kuruyoruz" dedi.

Erdoğan, son dönemde, her konuda, Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırarken, yeni buluşlar, özgün tasarımlar, güçlü markalarla bu alanda da büyük bir atılım içerisine girdiklerini belirtti. Erdoğan, "Bu, Türkiye'nin kalkınma ve güçlenme sürecinin sağlam temeller üzerinde devam etmesini sağlayacak önemli bir gelişmedir. Patent, marka ve tasarımları kapsayan, sınai mülkiyet haklarını ülkelerin fikri hazineleri haline getiriyor. Öyle ki, artık, sınai mülkiyet hakları uluslararası ilişkilerin temel unsurlarından biri haline gelmiştir" dedi.

Türkiye'de 2002 yılında GSMH'nin binde 6'sının Ar-Ge'ye ayrıldığını hatırlatan Erdoğan, bu oranın bugün yüzde bire yükseldiğini söyledi.

DİK YÜRÜYEN MERDİVEN

Tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın sunduğu ödül töreninde Türkiye'yi uluslararası buluş fuarında temsil eden ve orada "dik yürüyen merdiven" buluşu ile altın madalya kazanan Murat Dural buluşunu davetlilere tanıttı.


Avşar ödülünü almaya gelmedi

Patent dalında; Makersan,Vestel, Sabancı Üniversitesi ve Naim Ertürk Tanrısever, marka dalında; Turkcell, Sarar, Pınar Süt, Hülya Avşar, Tarkan Tevetoğlu, NTV; Kanal D, Goldaş, Varyap, Kale Holding, tasarım dalında; Brener İnşaat, Sevan Kuyumculuk ve Hatil Enerji ödül kazandı. Törene herkesin merakla beklediği Hülya Avşar katılmadı.



16 yıl önce