|

Marmaray'daki güvenliğe 'dalgın anne' testi

Asrın projesi Marmaray'ın Üsküdar istasyonunun yürüyen merdivenlerinde meydana gelen kaza ucuz atlatıldı. Bebek arabasıyla yürüyen merdivenlere binen annenin dalgınlığı pahalıya mal oluyordu. Bebek arabasındaki bebeğiyle birlikte merdivenlerden yuvarlanan kadının yardımına güvenlik görevlileri yetişti.

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00 - 11/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 14:34 - 11/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Marmaray'daki güvenliğe 'dalgın anne' testi
Marmaray'daki güvenliğe 'dalgın anne' testi

Marmaray'ın açılışının ardından ilk talihsiz kaza yürüyen merdivenlerde yaşandı. Marmaray'ı kullanarak bebeğiyle birlikte Üsküdar'a gelen ve bebek arabasını yürüyen merdivenlere yerleştiren bir kadının anlık dikkatsizliği pahalıya mal oluyordu. Bir anlık hata ile bebek arabasındaki bebeğiyle birlikte yürüyen merdivenlerden yuvarlanan kadının yardımına güvenlik görevlileri koştu.

Olaya atak bir şekilde müdahale eden güvenlik görevlilerinden biri bebeği kucağına alarak anneye yardımcı oldu. Asansör ve yürüyen merdiven kazalarına karşı eğitimlerden geçen güvenlik görevlileri, olaya zamanında müdahale edip şoka giren anneyi de sakinleştirdi.

"Özel olarak eğitildiler"

Marmaray'ın güvenlik hizmetlerini sağlayan Yavuz Güvenlik ve Koruma Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Arafat Bingöl, hatta çalışan güvenlik görevlilerin özel eğitimler aldığını kaydetti. Gazete365'e konuşan Bingöl, 'Marmaray, asrın projesi olduğu için açılışa kadar personelimize önemli eğitimler verildi. İlkyardım eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, yangın eğitimi, bomba, terör ve kimyasal saldırıları gibi çeşitli konuları içeren emniyet ve sabotaj eğitimi, asansör ve yürüyen merdiven kontrolü eğitimi, kamera ve güvenlik sistemleri eğitimi gibi teorik ve uygulamalı bilgiler verildi. Kısacası Marmaray'da güvenliği sağlayan ekibimiz, tek kelimeyle donanımlı, her konuda eğitim almış personellerdir. Şunu iddia ediyorum; Marmaray her anlamda çalışanlarıyla, teknik ekibiyle, sistemiyle dört dörtlük ve güvenli bir projedir' diye konuştu.

11 yıl önce