|

Marmaris'i küle çeviren sabotajcı bidonla yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris’teki yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ve suçunu itiraf ettiğini söyledi. Soylu, yakalanan kişinin, “aile arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kızarak ormanı yaktığını” kabul ettiğini açıkladı. 32 yaşındaki S.A.’nın yakalandığında yanında benzin bidonu olduğu belirlendi. q 3

00:00 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 23:36 - 23/06/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Sabotojcı S.A.’nın 5 farklı suç kaydının olduğu anlaşıldı.
Sabotojcı S.A.’nın 5 farklı suç kaydının olduğu anlaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris’teki yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ve suçunu itiraf ettiğini söyledi. Soylu, yangınla ilgili yakalanan kişinin, “Aile arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kızarak ormanı yaktığını” kabul ettiğini açıkladı. Ormanı yaktığını itiraf eden 32 yaşındaki S.A’nın yakalandığında elinde benzin bidonu olduğu belirlendi. Şüpheli ifadesinde Küfre Koyu mevkiinde bir taşınmazla ilgili ailesiyle geçmişten gelen ticari anlaşmazlığı olduğunu söyledi.

KONUM PAYLAŞTI

Marmaris yangını faili, Jandarma ve Emniyet’in titiz çalışmasıyla bulundu. Yangının sabotaj olup olmadığı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ekiplerce yangın bölgesindeki işletmeler ile güvenlik kameraları, fotokapanlar, PTS kayıtları incelendi, toplam 3 bin 832 şahıs ve araç sorgulandı. Yangının çıkış noktasında terk edilmiş bir motosiklet bulundu. Motosiklet sahibi S.A.’nın 5 farklı suç kaydının olduğu anlaşıldı. Yangın günü 23.30 itibariyle telefonunu kapattığı için sinyal bilgilerine ulaşılamayan S.A.’nın yangın bölgesinden konum paylaşarak facebook hesabında ailesine tehdit cümleleri sarf ettiği tespit edildi. Bölgeyi didik didik eden emniyet güçleri, S.A.’yı dün 16:30 sularında Saklı Koy mevkiinde sarhoş olarak yakaladı. Şüphelinin yakalandığı bölgede benzin dolu beş litrelik bidon ele geçirildi. S.A. yangın çıkması sonrası ateşin içine girerek intihar etmek istediğini söyledi.

#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#Marmaris
2 yıl önce