|

Marmarisli iki öğrencide büyük başarı: 'Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda dünya birincisi oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 2. sınıf öğrencisi Duru Doğru ile 4. sınıf öğrencisi Uras Gümüşburun, Kanada merkezli düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda, kategorilerinde şampiyonluk elde etti.

12:12 - 25/02/2021 Perşembe
Güncelleme: 12:17 - 25/02/2021 Perşembe
AA
Duru Doğru - Uras Gümüşburun
Duru Doğru - Uras Gümüşburun

Marmaris Profesyonel İlgim İlkokulu öğrencisi Doğru, İngilizce düzenlenen matematik yarışmasında 2. sınıftan 2 bin 283 öğrenci arasında şampiyon olmayı başardı. Gümüşburun da 3. ve 4. sınıf kategorisinden 5 bin 205 öğrencinin katıldığı yarışmada şampiyon oldu.

Marmaris Profesyonel İlgim Okulları kurucusu Arif Kocaay, öğrencilerinin kazandığı başarıların gurur verici olduğunu ifade etti.

Aynı yarışmada geçen yıl da ikinci sınıf öğrencileri Mehmet Yiğit Deniz'in birincilik kazandığını hatırlatan Kocaay, "Bu yıl iki farklı kategoride birinci olmamız bizi çok mutlu etti. İnşallah her yarışmada bizim ya da başka okullarımızın öğrencileri birinci olur. Ülkemizin adını matematikte de tüm dünyaya duyururuz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması

  • Öğrencilerin matematiği severek yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan Kanada merkezli organizasyon, internet ortamında, dünya çapında yarışma düzenleniyor.
  • Yılda 6 kez 12 kategoride gerçekleştirilen yarışma, İngilizce, Fransızca ve Farsça yapılıyor. Türkiye'den yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, bu dillerden birini seçiyor.
#Marmaris
#Muğla
#Caribou Matematik Yarışması
#Uras Gümüşburun
#Duru Doğru
3 yıl önce