|

Masayı bir HDP bir PKK devirdi

PKK ile Türkiye arasında yaşanan inişli çıkışlı süreç sadece 2 buçuk yıl öncesine gidilerek incelendiğinde, bugüne kadar masayı defalarca devirenin hep PKK olduğu görülüyor.

Yeni Şafak
08:42 - 13/08/2015 четверг
Güncelleme: 08:46 - 13/08/2015 четверг
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK ve bağlı örgütleri 7 Temmuz'dan beri asker, polis ve sivil ayırt etmeden çok sayıda saldırı düzenledi. Yolları kesip çok sayıda TIR, kamyon ve iş makinesini ateşe verdi.



Bu saldırılar ile birlikte 2012'den beri devam eden çözüm sürecini de askıya aldı. Türkiye ve dünyada medyası ateşkesi kimin bozduğunu tartışmaya açınca gözler çatışmasızlık sürecinin başlamasından sonra yaşanan gelişmelere çevrildi.



Masayı defalarca deviren tarafın aynı zamanda çözüm sürecini de bitirdiğini gösteren kronoloji zihinlerdeki sorulara da yanıt veriyor. Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur'un yayınladığı

göre, geride bırakılan 3 yıllık süreç MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın İmralı adasında Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmesi ile başlıyor.



Bugüne kadar devam eden olayları tarih sırasına göre ele alan hazırladığımız infografik; anlaşmaları bozup çözüm yollarını kapayanın, sözde barış naraları ile barışı kan ile gölgeleyenin ve masayı defalarca devirenin hep PKK olduğunu gösteriyor.





#PKK
#Türkiye hükümeti
#MİT Müsteşarı Hakan Fidan
#Öcalan
9 лет назад