|

Mavi Balina esir almış

Mavi Balina ve Momo oyunu aileleri tedirgin etmeye devam ediyor. Van’da 6 gencin intiharının son anda önlenmesinin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Kızının kolundaki izlerden şüphelenen baba, polisten yardım istedi. S.Ş’nin Mavi Balina’nın talimatıyla kolunu çizdiği belirlendi. Genç kız tableti bozulmasaydı intihar edebilirdi.

Şahin Şen
04:00 - 6/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 06:08 - 6/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Van’da 14 yaşındaki Sevda Elaçmaz’ın intiharına neden olan “Mavi Balina” oyununun intihara sürüklediği 6 çocuk Van Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğünün üstün gayreti sayesinde son anda kurtarılmıştı. Sevda’nın ölümü ve diğer çocukların kurtarılmasının medyaya yansımasının ardından Van’ın Tuşba ilçesinde yaşayan S.Ş. isimli baba, 16 yaşındaki kızı Z.Ş.’nin kolunda gördüğü çiziklerden şüphelendi ve internetten araştırma yaptı. Medyada yayınlanan haberleri gören baba kızının “Mavi Balina” oyununu oynadığından şüphelenerek kızıyla birlikte Çocuk Şube Müdürlüğüne gitti.


CANIM YANINCA YAPMADIM

Kızının kolundaki çiziklerden şüphelendiğini belirten baba S.Ş., polislerden kızı ile konuşmalarını istedi. Abi kardeş sohbeti eşliğinde konuşmaya başlayan Z.Ş., intihar etmek üzereyken kayalıklardan kurtarılan çocuklardan biriyle arkadaş olduğunu ve oyunu ondan duyduğunu söyledi. Z.Ş., “Arkadaşlarım anlatınca çok merak ettim. Arkadaşlarım kollarına çizik attığında acımadığını söylediler. Bende merak ederek koluma çizik attım. Kolum çok acıdı. Ama onların kollarında 3-4 çizik görünce, demek ki birinci de acıyor ikinci de acı yok oluyor diye düşündüm. Canım yanınca bir daha yapmadım zaten” dedi.

KORKUNÇ MERAK

Polislere oyunu halen merak ettiğini söyleyen Z.Ş., eline tablet geçse merakını gidermek için oyuna giriş yapmak istediğini söyledi. Z.Ş. “Bu oyunun kötü ve yanlış olduğunun farkındayım. Ama çok merak ediyorum. Şu an da izin verseniz sizin yanınızda bile bilgisayardan açıp oyunu kurcalamak, giriş yapmak isterim. İçimdeki merakı engelleyemiyorum. Ben size güveniyorum. Sizin yanınıza geldim artık kurtulacağımı biliyorum. Benim için uğraşıyorsunuz ama içimdeki meraka engel olamıyorum. Benim tablet bilgisayarım var. Şarj girişi arızalandı. Tamire gönderdik, o yüzden oyuna giremiyorum. Yoksa merakımdan dolayı oyuna gireceğim” dedi. Merakından dolayı oyuna giriş yapmak istediğini ve oyundan kurtulacağını söyleyen Z.Ş. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki uzman psikologlara yönlendirilerek rehabilitasyon altına alındı.

BABANIN DİKKATİ İNTİHARI ÖNLEDİ



Van Emniyet Müdürlüğü’nün dikkati ve hızlı davranması sayesinde Sevda ile birlikte intihar etmek üzere olan bir çocuğun da son anda kurtarılmıştı. “Mavi Balina oynayan iki arkadaşım biraz sonra kayalıklarda intihar edecek” ihbarı üzerine harekete geçen polisler helikopterle çocukların bulunduğu bölgeye gitmişti. Polis çalışmasıyla 6 çocuk kurtarılmıştı.

#​Mavi Balina
#Momo
#Oyun
#Van
5 yıl önce