|

Maya tuttu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş hayatına kadınların girmesinin ve orada tutunmasının zor olduğunu belirterek, “Maya tuttu ama ne olur bizden ayrımcılık istemeyin” dedi

Ankara
00:00 - 9/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:42 - 9/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Maya tuttu
Maya tuttu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş hayatına kadın girmek ve orada tutunmanın zor olduğunu belirterek, kadın girişimcilere “Sizler aslında bir maya idiniz. Bu maya tuttu. Sizden ricam, ne olur ayrımcılık istemeyin. Pozitif ayrımcılık, eşit şartların sağlanmasında olsun.” diyerek seslendi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu toplantısında konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de kadın istihdam oranının yüzde 25 olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Ülkemiz kadın istihdam potansiyelinin ancak dörtte birini kullanmakta, gerisini ise heba etmektedir.” dedi. ILO verilerine göre, 2007 yılında küresel ölçekte kadın istihdam oranının yüzde 49 olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Avrupa Birliği'nde yüzde 56'dır. Son verilere göre ülke mizde 15.7 milyon erkek istihdamına karşın, kadın istihdamı ancak 5.6 milyonda kalmıştır” dedi.



15 yıl önce