|

Maya yine tuttu

Narkotik dedektör köpeği ‘Maya’ uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Başakşehir’deki lüks bir rezidansa ‘Maya’ eşliğinde baskın düzenleyen İstanbul Narkotik polisi, 70 bin adet ecstacy hap, 75 kilogram esrar, 20 kilogram skunk ve 20 paket sıvı kokain ele geçirdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 21:51 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bugüne kadar katıldığı 50 operasyonda zehir tacirlerinin korkulu rüyası olan narkotik dedektör köpeği 'Maya', İstanbul'da uyuşturucu kaçakçılarına nefes aldırmıyor. Maya, Başakşehir'de lüks bir rezidansa düzenlenen baskında da yüklü miktarda uyuşturucu buldu. Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Başakşehir'deki lüks bir rezidansa baskın düzenledi. Rezidansın 17. katındaki iki dairede narkotik dedektör köpeği 'Maya'nın da katıldığı aramalarda, 70 bin adet ecstacy hap, 75 kilogram esrar, 20 kilogram skunk, 20 paket sıvı kokain ve Uzi marka otomotik silah ile 2 tabanca ele geçirildi.



2 DAİRE KİRALAMIŞLAR


Zulalanmış uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon lira olduğu öğrenilirken, olayla ilgili taksi şoförleri F.A. (31) ve F.K. (26) gözaltına alındı. Bağcılar'da oturan şüphelilerin, uyuşturucu sevkiyatı yapmak ve dikkat çekmemek için lüks rezidanstan iki daire kiraladıkları tespit edildi. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan F.A.'nın, daha önce gasp suçundan hüküm giydiği belirlendi. F.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, F.K.'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Baskın, polis kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, dairelere giren 'Maya'nın, uyuşturucu maddeleri hemen bulduğu görüldü.





BU KEZ DE FIRTINA ESTİ


Öte yandan, İstanbul Narkotik Polisi, Sultangazi'de de uyuşturucu taşıdığı belirlenen bir TIR'ı durdurdu. Narkotik dedektör köpeği Fırtına'nın da katıldığı operasyonda, TIR'ın dorsesindeki hurda kağıtların arasına gizlenmiş halde 194 kilogram “skunk” adı verilen bir tür esrar bulundu. Operasyonda, A.G. (27), F.D. (18) ve Makedonya uyruklu Z.M. (33) gözaltına alındı.


#Maya
#Narkotik köpeği
#Başakşehir
7 yıl önce